Erdoğan, işsizilik fonuna sıcak

Erdoğan, işsizilik fonuna sıcak

Başbakan Erdoğan, TOBB'un İşsizlik Sigortası Fonu ile ilgili önerisi için ne düşünüyor?

Erdoğan, işsizilik fonuna sıcak
16px
24px
11.03.2007 17:54
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İşsizlik Sigortası Fonu ile ilgili öneriye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sıcak yaklaştığını belirterek, ''Bununla ilgili bir çalışma başlatacaklarını ifade etti'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katıldığı 4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nı değerlendirdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''1 Nisan 2007'den başlamak üzere, 2 yıl süre ile tüm Türkiye'de her ilave istihdam artışında, tüm sosyal güvenlik priminin, Fon kaynağından karşılanması'' önerisine Başbakan Erdoğan'ın hükümet olarak sıcak baktıklarını ifade ettiğini söyledi.

Zorunlu istihdam ve istihdamın üzerindeki yüklerle ilgili daha önce birkaç kez çalışma yapıldığını ama neticelenmediğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ''Sayın Başbakan, konu ile ilgili olarak derhal bir çalışmaya başlanması konusunda yanımızda talimat verdi'' dedi. Hisarcıklıoğlu, toplantıda GAP kapsamındaki sulama yatırımlarının bitirilmesi önerilerinin dile getirildiğini kaydederek, Başbakan Erdoğan'ın da sulama kanallarının yer altına alınacağını söylediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın Doğrudan Gelir Desteği ve Ürün Teşviği kapsamında sulama ile ilgili bir çalışma yaptıklarını söylediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Başbakan Erdoğan, damlama sulama yani suyun israf edilmeden yapılacağı sulamalarda çiftçiye Ziraat Bankası tarafından sıfır faizle destek olunacağını ifade etti'' dedi. Hisarcıklıoğlu, serbest bölgelerde sıkıntıların artması ve iş yerlerinin kapanması sorunu ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Ali Babacan ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a konu ile ilgili çalışma başlatma talimatı verdiğini söyledi.

Odalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın toplantının basına kapalı bölümünde dile getirilen sorunlarla ilgili notlarını aldığını da belirterek, kendilerine, çözümler konusunda adımlar atılacağını ifade ettiğini sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde