Erdoğan'ın dönmesini istediği Şimşek Batman mitinginde

Erdoğan'ın dönmesini istediği Şimşek Batman mitinginde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk ekonomisinin başına getirmek istediği ve seçim öncesinde iki kez görüştüğü eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman mitingine katılarak destek verdi. Miting öncesi eski bakanlar Elvan ve Yılmaz'la fotoğraf çektirdi. Üçlünün Erdoğan'ın as takımında yer alması bekleniyor.

Erdoğan'ın dönmesini istediği Şimşek Batman mitinginde
16px
24px
10.05.2023 16:44
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da düzenlenen mitingde halka seslendi. Mitingi takip edenler arasındaki bir isim ise dikkat çekiciydi: Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek... 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı görevini yürüten Mehmet Şimşek'in daha önce birçok kez yeniden göreve döneceğiyle ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim öncesinde Mart ayında 10 gün arayla Mehmet Şimşek'le iki kez Ankara'da görüşmüştü. Siyaset kulislerini harekete geçen görüşmelerde de yine Erdoğan'ın, Mehmet Şimşek'i ekonominin dümenine geçmesi konusunda ikna etmeye çalıştığı gündeme gelmişti. 

TV100'ün haberine göre Mehmet Şimşek, miting öncesi eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’la bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. 

Şimşek’in Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda ekonomi kadrosunda olması beklenirken, fotoğrafta yer alan Yılmaz ve Elvan'ın da yine as takımında olacağı yorumları yapılıyor.

"AKTİF SİYASETİ DÜŞÜNMÜYOR" DENMİŞTİ 
Mehmet Şimşek'in, Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı ilk görüşme sonrasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin 'olağan' olduğunu belirterek Mehmet Şimşek'in aktif siyaseti düşünmediğini ifade etmişti. Mehmet Şimşek ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sn. Cumhurbaşkanımız ile AK Parti Genel Merkezi'nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine kabulleri için çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeniyle aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum" demişti. 

O günden sonra herkes Mehmet Şimşek'in ekonominin başına getirilmesi konusunun rafa kaldırıldığı düşünülürken, 10 gün sonra Mehmet Şimşek yurtdışında bulunmasına rağmen davet üzerine yine Ankara'ya Erdoğan'la görüşmeye gelmişti. 

Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca köyünde yoksullukla hayata gözlerini açan Mehmet Şimşek'in ekonominin kumandasının tamamen kendisine bırakılması, kurmay heyetini belirlemesi gibi şartlarının olduğu öne sürülmüştü. 

BLOOMBERG’DEN MEHMET ŞİMŞEK VURGUSU

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Batman gezisine katılması yabancı basında da kendine yer buldu.

Bloomberg, Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte geziye katılmasını yazdı. Haberde Mehmet Şimşek’in, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “aktif siyasete” dönme teklifini reddettiğine yer verildi.

Bununla birlikte haberin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde yatırımcılara yeniden güven sağlamak için Mehmet Şimşek’e bir teklif daha götürülebileceği yönündeki ihtimaller de ele alındı. Öte yandan Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Batman mitinginde bulunması, Şimşek'in seçimlerin kazanılması durumunda "aktif siyasete" döneceği yönünde bir sinyal olabileceği ihtimali de vurgulandı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde