Erdoğan, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin yeni binasını ziyaret etti

Erdoğan, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin yeni binasını ziyaret etti

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, Galataport içinde kapılarını ziyaretçilere 4 Mayıs'ta açmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, müzenin yeni binasını ziyaret etti.

Erdoğan, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin yeni binasını ziyaret etti
16px
24px
19.05.2023 17:25
ABONE OLgoogle

İstanbul Modern'i ziyaret eden Erdoğan burada yaptığı konuşmasına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başladı. Dünyanın İstanbul'u, İstanbul Modern'le çok daha farklı şekilde tanıyacağını belirten Erdoğan şunları söyledi;

"Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız dönemlerinde ülke geneline yaydığımız bu hassasiyetimizi önümüze çıkartılan engellere rağmen hiç kaybetmedik. Taksim'deki temelinden yıkılmaya başlayan Atatürk Kültür Merkezi binasını, daha iyisini, İstanbul'a daha yakışanını yapmak için harekete geçtiğimizde bize neler dediklerini, nasıl hakaretler ettiklerini hatırlayın. Aynı şekilde, Muhsin Ertuğrul tiyatrosunu yıkıyoruz, buraya daha güzelini, daha büyüğünü yapacağız dediğimizde de neler yaptıklarını yine hatırlayın. Hemen yanı başında da biz burada 40 metre derine giriyoruz dediğimizde neler söylendiğini hatırlayın. Biz 40 metre derine orada girdik, 17 metre derinde İstanbul kongre Merkezi'ni yaptık ki burası 3 bin ila 4 bin kişi kapasiteli bir kongre merkezi oldu. Bunu da başardık. Tarihi yarımadayı geliştirmek için attığımız her adımda bize neler yaptılar, neler ama biz aldırış etmedik. İşimize baktık.

PEK UMUDUM YOKTU

Şu sahil malum antrepolarla doluydu. Bu antrepolar da iş görmez, işe yaramaz haldeydi. 4 nolu antrepo da bizden talep edildiğinde biz de bu antreponun böyle bir dönüşüme hazır olması için doğrusu pek de umudum yoktu ama Oya Hanım, Bülent Bey, Eczacıbaşı ailesi bu işi çok kararlı bir şekilde ele aldılar ve ilk etabında 4 nolu antrepo hemen hamdolsun bir müzeye dönüştü. İstanbul Modern olarak bu işin ikinci etabının ben doğrusu onu da hayal etmiyordum, ikinci etaba da girilince, şu andaki İstanbul Modern'i görmüş olduk. Bununla da inanıyorum ki dünya İstanbul'u, İstanbul Modern'le çok daha farklı bir şekilde tanıyacaktır, tanışacaktır" diye konuştu.

Türkiye’nin kültür ve sanat hazinesinin en verimli şekilde değerlendirilmesinin çabasında olduklarını belirten Erdoğan, “Eskiden resmi ideoloji tarafından cezalandırılmış, yasaklanmış, ötelenmiş kim varsa, hangi fikir ve sanat insanımız varsa, hepsine kucak açtık. Türk şiirinin duayen ismi Nazım Hikmet'e vatandaşlıktan çıkarıldıktan 58 yıl sonra yeniden Türk vatandaşlığı veren biz olduk" ifadelerini kullandı.12 bin eseri yeniden ait olduğu topraklarla buluşturduklarını dile getiren Erdoğan, “Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern'in yeni binasını gerçekten sanat camiamıza kazandırmaktan dolayı Eczacıbaşı ailesine tekrar çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasının ardından müzeyi gezen Erdoğan’a günün anısına Oya Eczacıbaşı hediye takdim etti. Ziyarete,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı,  Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili de katıldı.

patronlardunyasi.com

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde