Türk şirketleri Rusya’nın geleceğine yatırım yapmaya ve vitrine çıkmaya devam ediyor. Ülkedeki en büyük yatırımcı şirketlerden Enka, Rusya Ekonomi Bakanlığı’nın eski hizmet binasını satın aldı.
Başkentin merkezinde Ovçinnikovski Naberejnaya’da nehir kıyısında bulunan binanın satışı için açılan ihaleyi Enka’nın Hollanda’da kurulu şirketi Enkamos Region B.V. Investments kazandı.
Kommersant’tan Vedomosti’ye, Rusya basınınının önde gelen tüm gazetelerinin cumartesi günü geniş yer ayırdıkları habere göre, bina 2,7 milyar rubleye satıldı. Enka dışında ihaleye iki Rus şirketinin teklif verdiği bildirildi.
Novokuznetsvki metrosu yakınında, Kremlin’e yakın mesafede olan bina, Rusya Ekonomi Bakanlığı’nın geçen yıl Moscow City’deki “IQ Kvartal” gökdelenine taşınması ile boşalmıştı.
1956’da inşa edilen, Sovyet devrinden kalma 23 bin m2’lik binanın yerine iki yeni bina yapılması planlanıyor.
Rusya emlak sektöründeki en büyük oyuncular arasında yer alan Enka’nın Rusya’da sadece kendi ticari emlak yatırımlarından yıllık kira geliri Forbes tarafından 2019’da 340 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. (turkrus)
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |