En çok satılan telefonlar...Kaç asgari ücret

En çok satılan telefonlar...Kaç asgari ücret

Counterpoint Research en çok satan telefon markalarını listeledi. Verilere göre Samsung, Galaxy S23 modelinin ardından yükselişe geçmiş durumda. S23 için Türk insanı 3 ay çalışırken, ikinci sırada yer alan İphone 14 pro için 5 buçuk ay çalışmak zorunda.

En çok satılan telefonlar...Kaç asgari ücret
16px
24px
04.04.2023 10:40
ABONE OLgoogle

Verilere göre şubat ayında küresel pazar payını artıran Samsung, yüzde 21.1 ile liderliğe geçti. Apple, önceki aya göre düşüşte. 0.7 puanlık bir düşüş yaşayan Apple'ın pazar payı yüzde 20.2'ye düştü.

SAMSUNG EN ÇOK SATAN MARKA OLDU

Apple'ın ardından yüzde 11.5 ile Xiaomi yer alırken, Oppo ve Vivo da listede sırayla yerini alıyor.

Samsung'un bu yükleşi ise Galaxy S23 serisini tanıtmasının ardından geldi. DxOMark sıralamalarında üstlerde yer almayan Galaxy S23 serisi yine de satışlarda dikkat çekmiş görünüyor. En iyi kamereya sahip telefonlar listesinde DxOMark testlerine ve verilerine göre Google Pixel 7 ve Vivo X90 Plus ile aynı puanı alan Galaxy S23 Ultra 11. sırada yer alıyor. 

En iyi ekran sıralamasında dikkat çeken S23 serisi, burada iPhone 14 Pro'nun tam altında yer alıyor. 148 ekran puanıyla Snapdragon versiyolu Galaxy S23 Ultra en iyi dördüncü olmuş durumda. Beşinci sırada ise S23 modeli yer alıyor.

TÜRKİYE VE AVRUPA FİYAT FARKI

İphone 14 pro Avrupa satış fiyatı 1729 Euro (yaklaşık 34 bin 500 lira) olurken bu fiyat Türkiye'de vergilerle birlikte 49 bin lirayı buluyor. Aynı zamanda Avrupa'da ortalama bir asgari ücterle bir ayda bu cihaz alınabilirken, Türkiye'de 5 buçuk aydan daha fazla çalışarak elde edilebiliyor.

Samsung Galaxy S23 256 GB modeli ise Avrupada 859 dolara alıcı bulurken Türkiye'de 3 aylık asgari ücretten biraz fazla bir fiyata, 26 bin liraya alıcı buluyor.
 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde