Emlak Konut GYO'nun Ataşehir ihalesinde en yüksek teklifi DAP verdi

Emlak Konut GYO'nun Ataşehir ihalesinde en yüksek teklifi DAP verdi

Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’de açtığı ihaleye en yüksek teklifi DAP Gayrimenkul Geliştirme verdi.

Emlak Konut GYO'nun Ataşehir ihalesinde en yüksek teklifi DAP verdi
16px
24px
20.05.2022 07:32
ABONE OLgoogle

Emlak Konut GYO’nun Anadolu Yakası’ndaki önemli lokasyonlardan biri olan Ataşehir arazisi için açtığı ihalede en yüksek teklif DAP Gayrimenkul Geliştirme’den geldi.

Emlak Konut GYO güvencesi ve DAP vizyonuyla; Ormanköy, Nişantaşı Koru ve Yeni Levent projelerini “Sağlıklı Ev” konseptiyle geliştiren DAP Gayrimenkul, ‘Sağlıklı Ev’ konseptini Ataşehir’e taşımayı hedefliyor.

 Ataşehir’de arsa alanı 9 bin 242  metre kare olan, merkezi konumu sebebiyle büyük ilgi gören ihaleye toplamda 11 firma katıldı. DAP Gayrimenkul’ün en yüksek teklifi verdiği ihale sonucunda, Emlak Konut GYO’nun ASKŞPTG’si 894 milyon 600 bin TL oldu.

MERKEZİ LOKASYONUYLA İŞ DÜNYASININ GÖZ BEBEĞİ

Türkiye’nin en büyük şirketlerinin merkez ofislerinin olduğu Ataşehir bölgesi, son yıllarda özellikle iş dünyasının da ilgi odağı konumunda. Bu bölgede çalışan iş insanlarının ve üst düzey çalışanların, özellikle şehir merkezinde oturmayı ve doğayla iç içe olmayı tercih ettiğine dikkat çeken DAP Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Sağlıklı Ev konseptini, yeni ve sektöre öncülük edecek dokunuşlarla Ataşehir’e taşıyacağız. Bölgenin taleplerini biliyoruz ve buna uygun “Sağlıklı Ev” konseptinde bir proje geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

SAĞLIKLI EV, İSTANBUL’DA BÜYÜYOR

Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 döneminde “Sağlıklı Ev”lerin öneminin daha da arttığını hatırlatan Ziya Yılmaz “Projelerimizi her zaman yeni dünyanın gelişen/değişen düzenine göre geliştiriyoruz Nasıl ki deprem gayrimenkul sektörü için bir mihenk taşı olduysa aynı şekilde Covid 19 da sektörümüzü yeniden şekillendiren bir dönüm noktası oldu. DAP Gayrimenkul olarak her zaman insanlarımıza yararlı konut ve işyeri üretme bilinciyle projelerimizi geliştirdik. “Sağlıklı Ev” konsepti de de tamamen bu bilinçle hayat buldu. Oluşturduğumuz sağlık kurulu ile müşterilerimizin fikirlerini alarak “Sağlıklı Ev” konseptini geliştirdik. Bu konseptimizi İstanbul’un böylesine değerli arazilerinde hayata geçirmek bizi mutlu ediyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİNE İNANIYORUZ

Ziya Yılmaz şöyle devam etti: “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm projelere bir sanat eseri gözüyle baktık. Ülkemize, şehrimize bir değer katma vizyonuyla hareket ettik. Deyim yerindeyse şehrin vitrinini tablo gibi işliyoruz. Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İstanbul’a ve ülkemize anıt eserler, sembol binalar ve mutlu yaşayacakları yuvalar kazandırmaya devam edeceğiz.”

Ziya Yılmaz, sağlıklı ev kriterlerini ise şöyle sıraladı:

Birincisi yüksek katlı olmayacak. İhtiyaç duyulduğu anda yürüyecek çıkılabilecek yükseklikteki evlere sağlıklı ev diyoruz.

İkincisi balkon, teras ve bahçe… Sağlıklı evler bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız

kesinlikle geniş balkona sahip olmalı

Üçüncüsü ise yeşil alan. Bu yüzden sağlıklı ev geniş bir yeşil alana sahip olmak zorunda. Yapılan çalışmalar gösteriyor yeşillikler içinde yapılan spor aktiviteleri kronik hastalıklara da iyi geliyor.

Dördüncüsü ise havalandırma sistemi… Pandemi süresince çoğu zaman pencerelerimizi dahi açamadık. Bu açıdan bakıldığında ‘Sağlıklı Ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması gerekiyor.

Beşinci ve son kriter ise en son deprem yönetmeliğine göre inşa ediliyor olması…

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde