Elm Sokağı'nda Türk rüyası gerçek oluyor

Elm Sokağı'nda Türk rüyası gerçek oluyor

ABD'de geçen yıl milyon dolarlık gayrimenkul alan Türk işadamı şimdi de Dallas'ın en yüksek binasını yapıyor.

Elm Sokağı'nda Türk rüyası gerçek oluyor
16px
24px
14.08.2011 09:41
ABONE OLgoogle

Amerikalıların Mike adıyla çağırdığı Mükemmel Sarımsakçı, 30 milyon dolara aldığı Elm Sokağı'ndaki gökdeleni yıkacak, yerine kentin en yüksek rezidansını 125 milyon dolara inşa edecek, Dallas'ın en büyük binasını Türk işadamı yapacak.

Geçen yıl ABD'de bina toplayan ve peş peşe alımlar yapan Mükemmel Sarımsakçı şimdi de Dallas'ın en yüksek rezidansını yapıyor. 1965'te inşaatına başlanan 191 metrelik gökdeleni 30 milyon dolara satın alan Sarımsakçı, binayı yıkacak, yerine ofis ve lüks dairelerden oluşan kule dikecek.

125 milyon dolara kentin en yüksek rezidansını yapmak için düğmeye ekim ayında basacak olan Türk gayrimenkulcü, 2014'te de binayı hizmete sokacak. Yaklaşık 400 bin metrekarelik alana kurulması planlanan binanın alt katları alışveriş merkezi, orta katlar ofis olarak kullanılacak.

Detayların sır gibi saklandığı binanın üst bölümü ise lüks dairelerden oluşacak. Dallas yerel yönetiminin gerekli onayları verdiği Polidev International şirketinin yöneticisi Sarımsakçı, "Gereken finansman yapımız var. Teknik birikimimiz de güçlü ve mükemmel bir yapı ortaya çıkacak" dedi.

47 MİLYON DOLARA 3 BİNA ALDI

ABD'de adından sıkça söz ettiren emlak yatırımcısı Mükemmel Sarımsakçı, geçen yıl peş peşe aldığı gayrimenkullerle Amerikan basınının dikkatini çekmişti. Ünlü emlak kralı Donald Trump gibi parayı emlağayatıran Sarımsakçı, ABD'de kriz sürecinde dip yapan gayrimekul fiyatlarını değerlendirmiş ve satın almalarını hızlandırmıştı.

Sarımsakçı, 2010 başında Kaliforniya eyaletindeki Bay Area adlı bölgede iki 2 yapıyı 35 milyon dolara almıştı. Mükemmel Sarımsakçı, Oakland'da aldığı 204 bin metrekarelik Edgewater Park Plaza'ya ise 12 milyon dolar ödemişti.

Elm Sokağı'nda Türk rüyası

1965 kurulan, binayı First National Bank kullanıyordu. Şu anda 52 katlı olan ve 191 metre boyundaki bina, kentin de 10'uncu yüksek yapısı.

1980'li yıllarda televizyon ekranlarının vazgeçilmez dizisi Dallas'ın jeneriğinde de kullanılan binanın bulunduğu bölge ise kentin finans merkezi Elm Sokağı. Bina, kent sakinleri tarafından da Elm Palace olarak anılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde