Efe Bezci'nin vazgeçilmez iki sevdası: Beşiktaş ve Ankara

Efe Bezci'nin vazgeçilmez iki sevdası: Beşiktaş ve Ankara

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, genç yaşta başarılarıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz dönem Beşiktaş'ta yönetim kurulu üyeliği yapan Efe Bezci, yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

Efe Bezci'nin vazgeçilmez iki sevdası: Beşiktaş ve Ankara
16px
24px
04.11.2022 09:42
ABONE OLgoogle

Holdingleşme sürecini geçtiğmiz ay tamamlayan Besa inşaat, arazi ve gayrimenkul geliştirme, AVM yapımı ve işletmenin yanı sıra enerji, telekomünikasyon, turizm ve teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, “Özellikle pandemi döneminde yatırımların ötelenmesi, artan nüfus, özellikle de göçlerle birlikte şu an stok sorunu yaşıyor. Bu açığın kapatılması, artan maliyetler karşısında çok kolay görünmüyor. Önümüzdeki 10 yıl daha inşaat sektöründe yoğunluğun devam edeceğini öngörüyoruz” dedi. Efe Bezci, gündeme ilişkin sorularımızı cevaplandırdı...

BESA Holding ne zaman kuruldu. Ana faaliyet alanları nelerdir?

Babam Mimar Salih Bezci tarafından kurulan Besa Grup  Ankara'da 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor.

Yarım asırdır çok sayıda projeyi başarılı bir şekilde hayata geçiren Besa Grup ; inşaat, arazi ve gayrimenkul geliştirme, AVM yapımı, işletmenin yanı sıra enerji, telekomünikasyon, turizm ve teknoloji sektörlerinde de faaliyet göstermekte olup, geleceğe doğru yeni ve güçlü projelerle ilerlemektedir. Yaklaşık 1 ay önce holding süreci tamamlanmış olup artık adımız Besa Holding oldu.

Besa Holding; bugüne dek 6 binden fazla konut üretti, çok sayıda iş ve alışveriş merkezi projesi ile adından ve kalitesinden söz ettirdi.

Tecrübesi, fonksiyonelliği ve kaliteden ödün vermeyen yapısıyla, tüm projelerinde güven ve prestiji vurgulayan Besa Holding, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde yatırımlarına devam etmektedir.

Ankara’nın ikonu olmuş Panora Avm, Armada Avm bunlardan sadece bir kaçıdır.

Aynı zamanda  Türkiye’de güneş enerji santrallerine (GES) yatırım yapan ilk şirketlerden olan BESA HOLDİNG, bu alandaki yatırımlarına devam ediyor .

Bizim hedefimiz sadece proje üretmek değil, müşterilerimize, yatırım yaptığımız kente kazanç sağlamak. Biz gittiğimiz her lokasyona değer kazandırmakla ünlenmiş bir firmayız.

BESA Holding’in devam eden yatırımları neler?

Bodrumda The Bo Viera projesi

The BO Viera

Bodrum Küçükbük lokasyonunda 150 dönümlük eşsiz bir alanda;

234 Adet Rezidans, 76 Adet Villa

1 Adet Otel

1.2 km Sahil Şeridi

5 Adet Farklı Konseptte Lüks Restoran

Kent İncek

Özgün mimarisiyle yaklaşık 54.000 m2 arsa alanında;

Toplam 604 Adet Konut

33.000 m2 Yeşil Alan - Açık ve Kapalı Otopark

Kapalı Yüzme Havuzu - Spor Kompleksi

Çocuk Oyun Alanları - 24 Saat Güvenli

Konya ve Afyonkarahisarda GES projesi, Ankarada inşaat projeleri ve bilişim sektörüne yatırımlarımız  devam ediyor.

Ayrıca 2023 yılında lansmanını yapacağımız Besa Ankara  projemiz ile başkentin bugüne kadar, daha önce kendi yaptıklarımız dahil en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz.

Besa Ankara

7.750 Konut

1.250 Ofis

2 Adet Otel

Hastane

Şehrin En Kapsamlı Alışveriş ve Eğlence Merkezi

Hedefimiz gelişen Türkiyenin en büyük firmalarından biri olmak. İhtiyaç olan her alana yatırım yapmak için ciddi ARGE çalışmaları yapıyoruz. Geri dönüşler de oldukça başarılı.

Emlak sektörü son dönemde yıldızlaştı. Önümüzdeki döneme ilişkin beklentileriniz neler?

Emlak sektörü 4-5 yıl öncesine kadar doygunluk seviyesine gelmesine karşın, özellikle pandemi döneminde yatırımların ötelenmesi, artan nüfus , özellikle de göçlerle şu an stok sorunu yaşıyor. Bu açığın kapatılması, artan maliyetler karşısında çok kolay görünmüyor. Önümüzdeki 10 yıl daha inşaat sektöründe yoğunluğun devam edeceğini öngörüyoruz. Çünkü mevcut talep, konfor ihtiyacı, kentsel dönüşüm bunu gösteriyor. İnşaat bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin olmazsa olmazlarından, ekonominin yapı taşı. Besa holdingin de temel sektörü İnşaat.

Gayrimenkulde ön plana çıkmasını beklediğiniz segmentler neler?

Hem lüks hem de alt ve orta gelir grubu segmentlerde öne çıkacak. Büyükşehirlerde site anlayışının oturması orta gelir grubunu normal apartmanlardan koparıyor. Alt gruptaki kişiler müstakilden apartman yaşamına geçiyor. Artan refah ve zengin yabancı turist ise lüks konut talebi oluşturuyor.

Örneğin Bodrum'da şu an tamamlanmak üzere olan the boviera projemiz üst gelir grubundan büyük talep alıyor ama bizim gibi inşaat sektörüne yatırım yapan tüm büyük firmaların orta ve alt gelir gruplarını da hedeflemeleri gerekiyor. Çünkü artan nüfusta bu kişilerin barınma ihtiyacı büyük önem taşıyor.

BESA Holding’in enerji yatırımlarını anlatabilir misiniz?

Ankarada GES e ilk yatırım yapan kuruluşuz. Tüm büyük şirketler ana faaliyet alanı ne olursa olsun mutlaka enerji sektörüne yatırım yapmalı. Çünkü ülkemiz hızlı bir şekilde büyüyor ve enerji ihtiyacımız her gün daha da artıyor. Bu açığın kapatılması ancak yatırımlarla mümkün olur. Biz bu çerçevede bu yıl Konya ve Afyonkarahisar'da Güneş Enerji yatırımlarımızı devam ettirdik.

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde 40 megawattlık (MW) projeden sonra Konya başta olmak üzere özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde yeni yatırımlar için araştırmalar devam ediyor.

Hedefimi 2 yılda 100 MW üretime ulaşmak

Besa Holding olarak Ankara’ya yapmış olduğunuz  yatırımlarınız  ve yakın gelecekte yeni projeleriniz nedir?

Ankara’yı hatta Türkiye’yi modem AVM'lerde tanıştıran Besa Holding oldu. Ankara’da çok farklı lokasyona modern konut projeleri yaptık ve bu lokasyonlar değer kazandı.

Şu anda Eskişehir yolu üzerindeki ballıkuyumcu mevkiin de büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyoruz.

Başkent'e yeni bir şehir daha inşa ediyoruz diyebiliriz. Eskişehir yolundaki Ballıkuyumcu mevkii

BESA Grup imzalı projemizin satış ofisi hazır.

En az 50 bin kişiye yaşam alanı sunacak projemizde 16 bin konut, film stüdyo alanları, 2 otel, 1 öğrenci yurdu, 1 hastane ve Ankara’nın en büyük AVM'si yer alacak. İnşaat çalışmalarına çok kısa sürede başlayacağız.

- Efe Bezci'nin vazgeçilmezleri nelerdir?

Benim kendimi bildim bileli en büyük 2 sevdam var.

1-Beşiktaş sevdam

2- Doğup büyüdüğüm yer Ankara sevdam

Bjk konusunda; ben doğuştan siyah beyaz renklere tutkuyla bağımlıyım. Hiçbir maçını kaçırmamaya çalışıyorum. Benim gibi fanatik bir BJK lının çok genç yaşta yönetici olması çok büyük onur ve gurur şahsım adına. Bu görevi üstlendiğim için çok mutluyum. Görevimiz süresince büyük başarılara imza attık, kupaları coşkuyla havalara kaldırdık. İlerleyen yıllarda daha büyük başarılara kulüp adına imza atmak istiyorum.

2.sevdam Ankara’ya gelirsek; ben şehirde doğdum burada büyüdüm. Bu şehire hizmet etmek istemem çok doğal. Bu sebepten daha önceki yıllarda da Tugiad’da en genç genel merkez yön kur üyesi sıfatını almıştım. Şimdi de Tugiad Ankara Başkan Adayıyım. Ailemin ve benim deneyimlerimizi Ankara’da iş dünyasına, diğer genç iş insanı arkadaşlarım ve kardeşlerimle paylaşmak istiyorum.  Ankarayı başkent olarak daha ilerilere taşımak en büyük arzum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde