EYT başvurusu nasıl yapılır? SGK'ye gitmeye gerek yok!

EYT başvurusu nasıl yapılır? SGK'ye gitmeye gerek yok!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis’ten geçti. Peki EYT emeklilik başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte EYT emeklilik başvurusu yapmak için gerekenler.

EYT başvurusu nasıl yapılır? SGK'ye gitmeye gerek yok!
16px
24px
01.03.2023 15:11
ABONE OLgoogle

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Peki EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Emekli olacak olan vatandaşlar evlerinde dahi çıkmadan, e-Devlet aracılığıyla EYT emeklilik başvurusu gerçekleştirebilecek.

?ref_src=twsrc%5Etfw">December 24, 2022

Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

SGK’ya gitmeden, e-devlet üzerinden işlemleri yapmak mümkün.

e-Devlet üzerinden izlenecek yol şöyle:

- e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık', ‘emekli', ‘gelir' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi'ne tıklanacak.

- Gelen ekranda ‘yeni başvuru' sekmesi tıklanacak ve tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı' seçilecek.

- SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK', Bağ-Kur kapsamında ise ‘4B Bağ_Kur' seçilecek. Bundan sonraki adımda da altta yer alan ‘başvur' butonu tıklanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde