Dünyadan 1 Mayıs manzaraları

Dünyadan 1 Mayıs manzaraları

Dünya genelinde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Japonya'da Fransa'ya birçok ülkede vatandaşlar haklarını dile getirmek için sokaklara döküldü.

Dünyadan 1 Mayıs manzaraları
16px
24px
01.05.2023 15:15
ABONE OLgoogle

1 Mayıs İşçi Bayramı, dünya çapında pek çok ülkede kutlanıyor. Bu yıl da çalışanlar haklarını savunmak için gösteri yürüyüşlerine katıldı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da temel haklarını etkileyen yasanın ve istihdam yasasının iptal edilmesi için gösteri düzenlendi. Çok sayıda işçinin katıldığı gösterilerde daha iyi çalışma koşulları talep edildi. Sri Ajeng isimli bir işçi, yaptığı konuşmada, "Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için İş Yaratma Yasası yürürlükten kaldırılmalı. Bu yasa sadece işverenlere fayda sağlamaya yönelik, işçilere değil" dedi.

Japonya, Fransa, Bangladeş gibi ülkelerde de güvenli çalışma koşulları için yürüyüşler düzenlendi.

JAPONYA

Japonya'da da başkent Tokyo'da işçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının genişletilmesi, insan hakları ve temel işçi haklarının tesisi için yürüdü.

İşçiler, demokrasinin geliştirilmesi ve kalıcı barış da talep etti.

KENYA

Kenya'da Başkent Nairobi'nin gecekondu mahallesi Mathare'de yaşayanlar, geçimlerini sağlamak için demircilik, oto tamirciliğe, terzi veya seyyar satıcı gibi mesleklerde çalışıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde