Dünyaca ünlü Disney şirketi, 7 bin çalışanının görevine son verecek

Dünyaca ünlü Disney şirketi, 7 bin çalışanının görevine son verecek

Dünyaca ünlü eğlence sektörü Disney, önümüzdeki günlerde 7 bin çalışanının işine son vereceğini açıkladı. Söz konusu kararın şirketin maliyetini azaltmak amacıyla alındığı ifade edildi. Böylece son zamanlarda çalışanlarını işten çıkaran firmalara Disney de eklendi.

Dünyaca ünlü Disney şirketi, 7 bin çalışanının görevine son verecek
16px
24px
27.03.2023 22:05
ABONE OLgoogle

Dünya çapında başta teknoloji sektörü olmak üzere çeşitli alanlardaki firmalar, çalışanlarını işten çıkarmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü eğlence sektörü firması Disney’in CEO’su Bob Iger, 7 bin çalışanının işine son verileceğini açıkladı. Iger söz konusu kararın, şirketin 5.5 milyar dolarlık maliyetini azaltmak amacıyla alındığını söyledi.

Konu ile ilgili daha detaylı açıklamalarda bulunan Iger, “Önümüzdeki dört günde çalışanlara mesajlarımız iletilecek. İlk işten çıkarma dalgasının ardından ikinci bildirim Nisan ayında gerçekleşecek ve birkaç bin işçimiz daha buradan ayrılmak zorunda kalacak” dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ZORLUK OLACAK"

Iger, 7 bin kişinin işten çıkarılma sürecinin de yaz başlamadan önce gerçekleşeceğini söyledi.

İşten çıkarılmalar sonrası şirkette çalışanları “ileride bazı zorlukların” beklediğini de söyleyen Iger, “Önümüzdeki süreçte ileriye doğru başarılı olmamızı sağlayacak işleri yaparken şüphesiz zorlukların olacağını belirtmek istiyorum. Bu süreçte çalışanlarımızın işbirliği göstermesini rica ediyorum” dedi.

Söz konusu açıklamaların ardından Disney’in hissesi yılbaşından bu yana yaklaşık %10 arttı.

DÜNYACA ÜNLÜ FİRMALARDAN "İŞÇİ ÇIKARMA" DALGASI

Bununla birlikte bu yıl içerisinde birçok dünyaca ünlü firma binlerce çalışanlarını işten çıkaracaklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde İrlanda merkezli teknoloji danışmanlığı şirketi Accenture, 19 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurmuştu.

Dünyaca ünlü e-ticaret firması Amazon da, Ocak ayında 18 bin çalışanının işine son vermesinin ardından, Nisan ayında da 9 bin çalışanı işten çıkaracağını açıklamıştı.

Dünyanın en büyük sosyal ağ şirketi olan Meta da, geçtiğimiz günlerde “yataylaşma” politikası nedeniyle yeniden işçi çıkarma sürecine gidileceğini açıklamıştı. Meta, geçtiğimiz yılın Kasım ayında çalışanlarının yüzde 13’ünü işten çıkarmıştı.

ABD’li teknoloji şirketi IBM’de bu sene başında 3 bin 900 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

Öte yandan Microsoft, Alphabet, Spotify, PayPal gibi dünyaca ünlü teknoloji firmaları da on binlerce çalışanlarının işten çıkarılacağını açıklamıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde