Dünya ekonomisinden 12 Trilyon Dolarlık kayıp

Dünya ekonomisinden 12 Trilyon Dolarlık kayıp

"Dünya ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl 12 trilyon dolar kaybedeceğini söyleyebileceğimiz bir noktadayız.”

Dünya ekonomisinden 12 Trilyon Dolarlık kayıp
16px
24px
10.09.2020 04:55
ABONE OLgoogle

Salgın ortamında dünya ekonomisinin güncel durumunu değerlendiren Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ise bazı toparlanma işaretleri olduğunu belirtti.

Mayıs ayından bu yana gelen verilerin daha “az kasvetli” bir tablo çizdiğine işaret eden Georgieva, bazı gelişmiş ekonomilerin görünümünün tahmin edilenden daha az kötü olduğunu, Çin’in beklenenden biraz daha hızlı toparlandığını kaydetti.

Politika müdahalelerinin dünya ekonomisini desteklediğini belirten Georgieva, “Buna 11 trilyon dolarlık mali önlem dahil. Merkez bankaları büyük miktarlarda likidite enjekte etmek ve ulusal ekonomileri ile diğer ülkelerin ekonomilerini desteklemek için mucizeler yarattı” diye konuştu. 

Georgieva ayrıca, IMF olarak ekonominin düzeldiğini görene kadar destek sağlamaya devam edeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti: “Yalnızca kısmi ve düzensiz bir toparlanma öngörüyoruz. Dünya ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl 12 trilyon dolar kaybedeceğini söyleyebileceğimiz bir noktadayız.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde