Dünya çapında hakkında "tutuklama emri" verilen Putin, Türkiye'ye gelebilir

Dünya çapında hakkında "tutuklama emri" verilen Putin, Türkiye'ye gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunurken Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali meselesine de değindi. İlk ünitesinin 27 Nisan'da faaliyete geçeceğini söyleyen Erdoğan, "Belki Sayın Putin de bir ihtimal açılışa gelecek" dedi.

Dünya çapında hakkında "tutuklama emri" verilen Putin, Türkiye'ye gelebilir
16px
24px
29.03.2023 23:42
ABONE OLgoogle

14 Mayıs seçimlerine 50 günden kısa bir süre kalmışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, bu yıl içerisinde ilk ünitesi faaliyete geçmesi beklenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Altılı Masa’nın ortak metninde yer alan “Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi durdurulacak” maddesinin kendisine hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Akkuyu enerji santrali bizim için olmazsa olmaz. 27’sinde sadece bir tanesinin açılışını yapıyoruz. Ardından 3 tane daha açılış yapacağız. Adeta enerji depolayacağız. Önümüzdeki 5 senede bunları da halletmemiz gerekiyor” dedi.

Avrupalı devletlerin kömür kullandığını belirterek Türkiye’nin kömür kullanmaya başlamayacağını belirten Erdoğan, “27’sinde belki Sayın Putin de bir ihtimal gelecek. Ya da birlikte bir online sistem ile bağlanacağız” diye konuştu.

PUTİN HAKKINDA "TUTUKLAMA EMRİ"

Erdoğan’ın “Putin Türkiye’ye gelebilir” ifadeleri ise dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde “Ukraynalı çocukların yasa dışı olarak ülkeden kaçırılıp Rusya’ya götürülmesi” ile suçlanan Rusya Devlet Başkanı hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tutuklama emri çıkarmıştı.

Mahkemeye taraf olan 123 ülkenin, Putin'i ülkelerine gelmesi ya da bu ülkelerin hava sahasından uçakla seyahat etmesi halinde tutuklanması gerekiyor.

Roma Statüsü'nde imzası olan bu 123 devletin Putin için verilen tutuklama emrini infaz etmesi gerekiyor.

Türkiye ise Putin hakkında çıkarılan “tutuklama emri” ile ilgili henüz bir bildiri yayınlamadı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde