Dört saatlik yayın ihalesinden ne sonuç çıktı?

Dört saatlik yayın ihalesinden ne sonuç çıktı?

Süper Lig ve TFF 1'inci lig maçlarının yayın ihalesinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Dört saatlik yayın ihalesinden ne sonuç çıktı?
16px
24px
21.02.2022 16:02
ABONE OLgoogle

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yeni yayıncısı için gerçekleşen ihale sürecinin bugün tamamlanması beklenirken, Riva’da yapılan ihale komisyonu toplantısından net bir sonuç çıkmadı.

TOPLANTI DÖRT SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

Bugün Riva'da öğleden önce başlayan ve 4 saatten fazla süren toplantıda komisyon üyelerinin yanı sıra Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu da yer alırken, rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'a gelemeyen Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise online bağlantı yoluyla komisyonda görüşlerini bildirdi. 

İhale komisyonu, 2 firmanın yarıştığı revize teklifleri masaya yatırırken sonuç çıkmadı. Komisyon, firmalarla perşembe günü detaylı bir toplantı yapma kararı aldı.

TEKLİFLER DÜŞÜK KALDI, SÜPER LİG TV GÜNDEME GELDİ

14 Şubat Pazartesi günü yayın hakları ihalesine katılan firmaların verdikleri tekliflerin çok düşük olması üzerine kulüpler yeni bir görüş ortaya atmıştı.

Yayın Hakları İhale Komisyonu'nun ürettiği formüle göre; kulüplerin kuracağı Süper Lig TV, yayın haklarını alıp maçları yayınlayacak ve kulüpler, ihaleyi kazanan şirketle anlaşıp dekoderleri kendileri satacak. Bu durumda kulüpler abonelik satışından da ek gelir elde edecek. İtalya'da da uygulanan sistemde en çok satış yapan kulüp yayın gelirinde de daha fazla pay alıyor.

NİHAT ÖZDEMİR NELER SÖYLEMİŞTİ: "RAKAMI YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"14 esas teklif, bir de alternatif teklif geldi. 15 teklifli bir ihale yapıldı. Zarfları değerlendirdik. Fiyatların revize edilmesi için 18 Şubat Cuma günü saat 17.00'ye kadar süre verdik. İlgi var ama sistem ve fiyat olarak yayın ihalesinin rakamını yükseltmeye çalışıyoruz. İnşallah iyi olacak. Gelen teklifleri en iyi hale getirmeye çalışacağız. Kulüplerin yayın gelirlerinden daha çok para alabilmeleri için görüşmeler yapmaktayız. İnşallah iyi bir netice elde ederek ihaleyi sonuçlandıracağız.

Kulüplerin yayın gelirlerinden maksimum bedel almasını isteyen bir federasyonuz. Eğer umduğumuzu bulamazsak Süper Lig TV'yi kurarız. Buradan gerçekleşecek dekoder satışı ve her kulübün satış miktarlarına göre gelir paylaşımlı bir sistem de düşüncelerimizin içinde. Eğer kulüplerimize uygun bir teklif gelmezse bu yol da gündemdedir. Bunu da değerlendirebiliriz. Daha süremiz var. En uygun şartlar neyse kararımızı alıp yolumuza devam edeceğiz."

EK SÜRE VERİLMİŞTİ

Mevcut teklif veren kuruluşların tekliflerini revize etmesi için, tüm katılımcı firmalara, geçtiğimiz cuma günü saat 17.00'ye kadar ek süre tanınmıştı. Firmalar, ikinci tekliflerini cuma günü yaparken, bugün tüm teklifler TFF Yayın Hakları İhalesi Komisyonu'na sunuldu.

SONUÇ ALINAMADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yayın İhale Komisyonu bugünkü toplantısında bir sonuç alamadı.

28 Şubat Pazartesi günü TFF Yayın Hakları İhalesi Komisyonu'nun olumlu veya olumsuz kararını açıklaması beklenecek. Cazip teklifler varsa aralarından en iyi olan firma açıklanacak, yoksa ihalenin seyrine karar verilecek. Öte yandan yine tekliflerin yeterli bulunmaması halinde 'Süper Lig TV' projesinin de hayata geçirilebileceği belirtildi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde