Denizlili Aynes tamam, sıra da Konyalı Torku var!

Denizlili Aynes tamam, sıra da Konyalı Torku var!

Aynes’te işlem geçen hafta tamamlandı, sırada Torku var....

Denizlili Aynes tamam, sıra da Konyalı Torku var!
16px
24px
07.10.2022 14:33
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF bünyesinde olan Denizli Acıpayam’da faaliyet gösteren Aynes’in satılacağını masada da Tarım Kredi Kooperatifleri ile Matlı Gıda’nınn olduğunu yazmıştık. Yazdığımız kulis haber geçen hafta gerçek oldu ve Aynes resmen satıldı.

TMSF'den yapılan açıklamada, yaklaşık 1.000 işçinin çalıştığı ve her gün 20 bin çiftçinin süt sattığı Denizli'deki Aynes Gıda'nın iflastan kurtarıldıktan sonra 8 Eylül'de ikinci kez ihaleyle satışa çıkarıldığı anımsatıldı.

İhaleye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ) ile Matlı Gıda'nın katıldığı hatırlatılan açıklamada, "Kapalı teklif, açık artırma ve pazarlık aşamaları sonrasında, muhammen bedel olan 785,5 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Türkiye Tarım Kooperatifleri oldu.

Söz konusu teklifi uygun bulan TMSF Fon Kurulu, nihai kararını verebilmek için ihale sonucunu Rekabet Kurulu'na gönderdi." ifadeleri yer aldı.

155 bin metrekare açık ve 34 bin metrekare kapalı alanda kurulu olan Aynes’te binden fazla kişi istihdam ediliyor.

Günlük bin 795 tonluk süt işleme ve yine günlük 800 ton yem üretim kapasitesi ile Türkiye’nin büyük üreticileri arasında yer alıyor. 1.8 milyar TL’lik cirosu ile İSO 500 Sanayi Kuruluşu listesinde de 266’ncı sırada yer alıyor.

TMSF, Aynes Gıda'yı kime sattı?

TMSF’nin yaptığı açıklama ile haberimiz resmen doğrulandı. Tarım Kredi Kooperatifleri bu satınalma ile stratejik bir adım attı.

Kooperatif Market raflarında artık Aynes ürünlerini daha çok göreceğiz.

Açıklama geldi! Konyalı Torku iflas mı ediyor?

Birkaç hafta önce de Tarım Kredi Kooperatifi’nin Torku için de pazarlık yaptığını yazmıştık.

Henüz yeni bir bilgi alamadık ama yakın bir zamanda Torku ile ilgili bir sonuca ulaşması bekleniyor…

Aynes’te işlem geçen hafta tamamlandı, sırada Torku var diyebiliriz…

Torku’ya akbabalar üşüştü; Üç kuruşluk komisyon için....

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde