Dardanel, Yunan gıda şirketini kaç milyon Euro'ya satın alıyor?

Dardanel, Yunan gıda şirketini kaç milyon Euro'ya satın alıyor?

Dardanel Önentaş, Yunanistan'ın dondurulmuş deniz ürünleri alanında önde gelen şirketlerinden G. Kallimanis SA'yı satın almaya karar verdi.

Dardanel, Yunan gıda şirketini kaç milyon Euro'ya satın alıyor?
16px
24px
28.05.2021 14:31
ABONE OLgoogle

Dardanel, Yunanistan dondurulmuş deniz ürünleri pazarının önde gelen şirketlerinden G. Kallimanis SA’yı banka borçlarını ödeyip almaya karar verdi.

Şirketin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre G. Kallimanis'in bankalara olan 62,3 milyon euro tutarındaki borcunu 6 milyon euroya ödenerek satın almayı, ardından şirketin kendisine devri için Yunan mahkemelerine başvurmayı planlıyor.

Şirket satın alma işlemini Dardanel Greece SA üzerinden yapacak.

Dardanel, Türkiye’nin “en büyükleri” liginde…

Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı ISO 500 listesi açıklandı. Türkiye’yi  ton balığıyla tanıştıran gıda sektörünün öncü şirketlerinden Dardanel, pandemiye rağmen büyüyen başarı hikayesiyle bu yıl listedeki yerini aldı.

Gıda sektöründen 109 üretici firmanın yer aldığı 2020 sonuçlarında Dardanel, Çanakkale’den listeye giren az sayıdaki şirket arasında olmayı da başardı.

Dardanel’in yalnızca ticari başarısıyla değil, aynı zamanda gıda sektörüne, Türk insanının beslenme alışkanlıklarına, üretim vizyonuna ve istihdamına da katkı sağlamayı hedeflediğinin altını çizen şirketin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, “1984 yılından bu yana Türkiye’nin balık uzmanı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle son iki yıldır yatırım, üretim, pazarlama, Ar-Ge ve inovasyon, kısacası her kapsamda daha iddialı adımlar atıyoruz. Büyük hedeflerle yola çıkan Dardanel olarak bugün tüketicimizde ve sektörümüzde yarattığımız güven sayesinde İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde