Cumhurbaşkanı Erdoğan, patronları kabul etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patronları kabul etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rifat Hisarcıklıoğlu, Tuncay Özilhan, Ahmet Nazif Zorlu ve SİRO heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patronları kabul etti!
16px
24px
28.10.2021 08:10
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100'ncü yılında seri üretime geçmesi planlanan Türkiye'nin Otomobili'ne (TOGG) güç verecek ortak batarya şirketi Silk Road Temiz Enerji Çözümleri (SiRo) heyetini kabul etti

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "TOGG-Farasis ortaklığında hayata geçireceğimiz batarya yatırımı için Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız @varank ’ı ziyaret ettik. Bu yatırımla Türkiye batarya hücre teknolojisi geliştirebilen ender ülkelerden biri olacak. Bizi izlemeye devam edin." diye yazdı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">October 27, 2021

TOGG'a güç verecek batarya modül ve paketlerinin üretilmesi için TOGG ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere SiRo kuruldu.

SiRo, TOGG'un Gemlik'te bulunan üretim merkezinin yanında bir fabrika kuracak. Fabrikada, yerli batarya üretimi konusunda faaliyette bulunacak olan SiRo'nun 20 GWs'lik batarya yatırım planı ve teşvik başvuru dosyası için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında imzalar atıldı.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde