Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inci’ sınavı: Hattat'a İzin verecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inci’ sınavı: Hattat'a İzin verecek mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda yüksek binaları eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inci’ sınavı:  Hattat'a İzin verecek mi?
16px
24px
13.04.2016 08:10
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda yüksek binaları eleştirdi. Erdoğan, “Şehir merkezlerinden onlarca kilometre uzakta 30 katlı, 40 katlı binalar yükseliyor. Bu kabul edilemez” dedi.
 
YAZLIK YERE 40 KATLI BİNA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek binalarla ilgi bu açıklamasından 1 gün sonra yani dün İstanbul’da tatilcilerin önemli adreslerinden biri olan Kumburgaz’da denizi kıyısına gökdelenler inşa edilmesinin önünü açtı. Hattat Holding, 5 Nisan 2016 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvururak Pearl Of İstanbul (İstanbul’un İncisi) projesi için izin istedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, dün Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlayan “ÇED gerekli değildir” kararı verdi. Böylece, iki katlı villa ve yazlıkların bulunduğu deniz kıyısında yükseklikleri 40 katı aşan 6 blok inşa edilmesinin önünde hiçbir engel kalmadı.

Hattat Holding, Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi’nde 603 ada 7 parsele kayıtlı 52 bin 66 metrekarelik arazide tam 525 bin 365 metrekare inşaat yapacak. Mehmet Hattat’a ait olan ve turizm tesis alanı olarak görünen arsada Hattat Holding iştiraki Hema Endüstri tarafından gerçekleştirilecek projede, bin 730 rezidans, 390 odalı otel, ofis, ticaret alanları ve 3 bin araçlık otopark yapılacak. Bloklardan biri 43 kat, biri 41 kat olarak planlanırken, diğer dördünün yükseklikleri 27 ile 39 kat arasında değişecek.



Büyükçekmece Kumburgaz’da yükselecek Pearl of İstanbul’un Marmara Denizi’nin kıyısında bulunuyor.

Proje büyüdü



Hattat Holding, 2014’te proje için yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurmuş ve gerekli izni almıştı. Onaylanan projede 18 katlı 11 blok inşa edileceği ve toplam inşaat miktarının 374 bin 698 metrekare olacağı belirtilmişti. Projede değişikliğe giden firmanın, bakanlığa sunduğu yeni projede, toplam inşaat alanının 150 bin metrekare büyüdüğü tespit edilirken, inşaat maliyetinin de 262 milyon liradan 600 milyon liraya çıktığı görüldü.

İsmail Şahin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde