Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül'e gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül'e gönderme

MÜSİAD toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taştan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri eski yol arkadaşı Abdullah Gül'e gönderme olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül'e gönderme
16px
24px
27.11.2019 16:45
ABONE OLgoogle

İstanbul'da düzenlenen MÜSİAD toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke olarak zorlu süreçlerden geçildiğini belirterek "Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taştan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır" açıklamasında bulundu. Erdoğan'ın bu sözleri siyaset kulislerinde "Abdullah Gül'e gönderme" olarak yorumlandı. 

Devlet ve millet arasında geçmişte hiç olmadığı kadar bütünleşme sağlandığını belirten Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:   Abdullah Gül’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'Şehir Üniversitesi' telefonu!

"Bu mücadeleyi dikensiz gül bahçesinde vermedik. Önümüze engeller çıkartıldı. Başlattığımız her reform engellenmeye çalışıldı. 8 yıl önce 2011 yılında 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde pek çokları dudak bükmüştü. Türkiye, bu hedefleri gerçekleştirme yoluna girince de Gezi olaylarıyla ilk belirtileri çıkıp, Hendek olaylarıyla devam eden, 15 Temmuz'da darbe girişimiyle tavan yapan bir süreç yaşadık. Bundan en çok ekonomimiz etkilendi. Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taştan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır. Sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Birileri sürekli karşımızdakilerin yanında saf tutuyor. Birileri moral bozmanın peşinde koşuyor. Kendi ülkelerine gül değil adeta taş atan bu kesimlerin yaptıkları fırsatçılıktır, kör düşmanlıktır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde