Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kovid-19 ile mücadele ederken sanayi ve ticarette çarkları çevirmek kolay değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kovid-19 ile mücadele ederken sanayi ve ticarette çarkları çevirmek kolay değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Koronavirüs ile mücadele ederken aynı zamanda sanayimizin çarklarının dönmeye devam etmesi elbette zor. Bu zoru hep birlikte başaracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kovid-19 ile mücadele ederken sanayi ve ticarette çarkları çevirmek kolay değil
16px
24px
18.03.2020 14:20
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak neredeyse tüm dünyaya yayılan, birkaç ay içinde binlerce insanın ölümüne sebep olan ve Türkiye’de de görülen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) için Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Salon dezenfekte edildi, katılımcılar arasında sosyal mesafe sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından, süreci yöneten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya söz verdi. 

Öte yandan toplantıda katılımcılar arasında 1'er metrelik mesafe bırakılarak, sosyal mesafe sağlandı. Toplantının yapıldığı salon da dezenfekte edildi. 

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Metin Kıratlı, Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Yekta Saraç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti genel başkan yardımcıları, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti grup başkanvekilleri, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Borsa İstanbul Başkanı Erişah Arıcan, kamu bankalarının genel müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, işveren, işçi, memur ve esnaf konfederasyonları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları ve Sağlık Politikaları kurullarının üyeleri, Bilim Kurulu üyeleri, Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe katıldı.

Türkiye’de şimdiye kadar Koronavirüs görülen vaka sayısı 98'e yükselirken, 89 yaşında bir kişi yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs hastalığı ile ilgili değerlendirme toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımızın ardından milletimize sesleneceğiz. Detaylı bir şekilde dünyada ve ülkemizdeki durumu anlatacağız. Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulması ile ilgili sağlık önlemleri ve tedbirleri hayata geçirdik, devam edeceğiz. Gönüllü ve zorunlu karantina ile hayatı durdurması yanı sıra ekonomik boyutları da olacaktır. Bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme ve ekonomiyi ayakta tutma gibi bir zorunluluğumuz var. İşlerin yoluna girmeye başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Kovid-19 ile mücadele ederken sanayi ve ticarette çarkları çevirmek elbette kolay değildir. Özel sektörün de sorumlulukları vardır. Bunu atlattığımızda önümüzde bizi bekleyen daha güzel günlerin olduğunu görüyoruz. Sabır ve dua ile bugünleri aşacağımızı umuyorum.

"GÜZEL BİR TABLO BİZİ BEKLİYOR"

Üretimde alternatif denince akla ilk gelen yerlerden biri Türkiye'dir. Petrol fiyatlarındaki düşüş ülkemize büyük avantaj sağlayacaktır. Hastalığı kontrol altında tutarak birkaç haftayı atlatabilirsek umduğumuzdan daha güzel günler bizi bekliyor. Dirayet göstermemiz gerekiyor. Sizlere güveniyorum, birlikte aşacağımıza da inanıyorum.

"EN İYİ DURUMDA BİZİZ"

Şu an en iyi konumda biz varız. Bizden sonra Almanya geliyor. İngiltere ve Fransa'nın durumu bizle mukayese edilmeyecek kadar kötü. Virüs ile ilgili alacağımız tüm kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şöyle bir planı uygun bulduk.

Bilgilendirme noktasında, süreci yöneten Sağlık Bakanı'mız olması hasebi ile bakanımıza 5 dakikalık bir süreç, kabine üyelerimizin 3, STK'ların 3'er dakika konuşma süresi olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde