Corona en çok turizm çalışanlarını vurdu! Otellerde büyük kıyım

Corona en çok turizm çalışanlarını vurdu! Otellerde büyük kıyım

Yeni koronavirüs (KOVİD-19) salgınının ardından turizm sektöründe işten çıkarmalar ve ücretsiz izne göndermeler başladı

Corona en çok turizm çalışanlarını vurdu! Otellerde büyük kıyım
16px
24px
18.03.2020 13:38
ABONE OLgoogle

Dünya genelinde 180 binden fazla kişiye bulaşan Koronavirüs salgını Türkiye'de en çok turizm sektörünü etkiledi. Birçok otel rezervasyonların iptal edildiği gerekçesiyle çalışanları ya işten çıkardı ya da ücretsiz izne gönderdi. İşte onlardan bazıları...

Messeret Palace Hotel'de rezervasyonlar iptal olunca otel çalışanları 15 Nisan’a kadar ücretsiz izne çıkarıldı.

Aynı şekilde Hilton Kozyatağı‘nda da 6 ayını doldurmamış çalışanlara 15 Nisan’a kadar ücretsiz izin kullanacaklarına dair kâğıt imzalatıldı. Daha uzun süredir çalışıyor olanlar ise birikmiş izinleri kullandırılıyor. 2 ay deneme süresinde olanlar ise direk işten çıkarıldı.

Fairmont Hotel anlaşmalı olduğu, çoğunlukla gece çalışan ve meydan, ofis, tuvalet temizliği gibi geri hizmet olarak tanımlanan hizmetleri veren işçileri çalıştıran taşeron firmayla çalışmayı bıraktı. Bu işçilere taşeron firma başka bir iş sağlayacak mı bilinmiyor.

Intercontinental Otel’de ise tasaruruf tedbirleri altında şu uygulamalar yapılıyor. Akşam otel çıkışlı personel servislerini ve personel sabah kahvaltısını iptal etti. Tüm personelini Mart ayı içinde toplam 15 gün olacak şekilde ücretsiz izin yazmaya zorluyorlar.

Radisson Blu Otel'lerinde yaygın işten çıkarmaların olduğunu, ücretsiz izin kullandırmanın çok yaygın olduğu öne sürüldü. Cuma ve pazartesi günü 10’dan fazla işçiyi salgından dolayı işlerin azaldığı gerekçe göstererek işten çıkarttılar.

Koronavirüs salgını nedeniyle kafelerin geçici süreyle kapatılmasını bahane eden Midpoint, Aquaflorya AVM içinde bulunan restoranından, işe yeni giren ve 6 ayını doldurmamış 24 personelini işten çıkarttı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde