Çöplükte 175 Milyon Dolarlık Bitcoin avı

Çöplükte 175 Milyon Dolarlık Bitcoin avı

2013'te içinde 8 bin Bitcoin olan hard diski çöpe atan James Howell, iki robot köpekle hazine avına çıkıyor.

Çöplükte 175 Milyon Dolarlık Bitcoin avı
16px
24px
27.07.2022 08:35
ABONE OLgoogle

Talihsiz adam, şu an değeri 175 milyon dolar olan Bitcoin'lerin bulunması için 11 milyon dolar harcayacak.

Galler'de yaşayan IT çalışanı James Howell, 2013 yılında içinde 8 bin Bitcoin (BTC) bulunan belleği çöpe atmasıyla bir anda dünyanın gündemine oturmuştu. 

Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin'in rekor üzerine rekor kırmasıyla Howell, kayıp BTC'lerini bulmak için belediye meclisinden yardım istemiş, BTC'lerin yüzde 25'ini onlara bırakacağını belirtmişti.

Akşam'ın haberine göre Bitcoin fiyatlarının 150 dolardan bin dolara ulaşmasıyla Howell'ın BTC'lerinin toplam değeri 175 milyon dolara çıktı.

Howell, şehir çöplüğünde arama yapmak amacıyla giriş izni almak için yaklaşık 10 yıldır uğraşıyor. Katı kuralları ile bilinen Büyük Britanya yasaları, Howell'a henüz gerekli izni vermedi.

Hayvanların düzene sokulmasından devriye gezilmesine kadar birçok görevi olan robot köpekleri, 2020'de 75 bin $'a satışa sunuldu.

11 MİLYON DOLARLIK PROJE

Bunun üzerine hayalinden vazgeçmeyen talihsiz adam, kayıp hazineyi bulmak için 11 milyon dolar maliyeti olan yeni bir plan yaptı.

Howell, Boston Dynamics tarafından üretilen Spot adlı iki robot köpekle çöplükte BTC avına çıkacak.

Robotlardan biri şarj olurken, diğerini kullanacağını belirten Howell, "Köpekler, kameraları sayesinde hem güvenliği sağlayacak hem de kaybolan hard-diski arayacak" dedi.

İSİMLERİ HAL VE SATOSHİ OLACAK

Şanssız yatırımcı, önerisinin Newport Belediyesi tarafından kabul edilmesi durumunda robotlardan birinin adını Hal, diğerini ise Satoshi koyacak.

Bu isimler, Bitcoin'in tarihinden geliyor. Kripto paranın esrarengiz mucidi, Satoshi Nakamoto takma adını kullanıyor. Tarihteki ilk Bitcoin işlemini yapan kişinin adıysa Hal Finney. Howells'ın tekliflerini reddeden belediye yetkilileri ise izin vermeme sebebi olarak, yaşanabilecek sağlık ve çevresel sorunları gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde