Çin'den ABD'ye uyarı: Tsai ile görüşmeyin

Çin'den ABD'ye uyarı: Tsai ile görüşmeyin

Çin, ABD hükümetinden, üzerinden uçuş gerçekleştirecek olan Tayvan Devlet Başkanı Stai Ing- wen ile herhangi bir temasta bulunmamalarını istedi.

Çin'den ABD'ye uyarı: Tsai ile görüşmeyin
16px
24px
29.03.2023 07:44
ABONE OLgoogle

Çin hükümet yetkilileri, ABD Meclis Başkanı Kevin McCarthy’nin, önümüzdeki günlerde ABD’den transit bir şekilde geçmesi beklenen Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ile görüşmesi halinde Çin’in karşı bir misilleme yapacağını söyledi.

Tayvan’ın Çin’e bağlı bir ada olduğunu vurgulayan yetkililer, ABD’li yetkilileri Tsai ile görüşmemeleri konusunda uyardı.

Tsai, New York ve Los Angeles üzerinden geçişini görecek olan Guatemala ve Belize gezisi için Çarşamba günü yola çıkacak. Resmi olarak teyit edilmemiş olsa da, seyahatinin sonunda Kaliforniya'dayken McCarthy ile buluşması bekleniyor.

Çin'in Tayvan İşleri Ofisi sözcüsü Zhu Fenglian, konu ile ilgili “ABD Meclis Başkanı McCarthy ile Tsai arasında tek bir temas olursa, Çin ilkesi ciddi şekilde ihlal edilmiş demektir. Bu görüşme Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar veren, Tayvan Boğazı'ndaki barış ve istikrarı bozan yeni bir provokasyon olacaktır" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri ise Tayvan cumhurbaşkanlarının bu tür geçişlerini rutin olduğunu ve Çin'in Tsai'nin gezisini Tayvan'a karşı herhangi bir saldırgan hamle yapmak için kullanmaması gerektiğini söylüyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde