Cezaevinden çıkan yazar Şahin Alpay: Mutluyum ama özgürüm diyemem

Cezaevinden çıkan yazar Şahin Alpay: Mutluyum ama özgürüm diyemem

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı vermesini ardından tahliye edilen eski Zaman yazarı Şahin Alpay, cezaevi çıkışında, “Mutluyum ama özgürlüğüme kavuştuğumu söyleyemem” dedi.

Cezaevinden çıkan yazar Şahin Alpay: Mutluyum ama özgürüm diyemem
16px
24px
17.03.2018 10:06
ABONE OLgoogle

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün akşam hakkında tahliye kararı verilen Alpay, gece saatlerinde Silivri Cezaevi’nden çıktı.

Alpay, cezaevi aracıyla Kınalı gişelerine getirildi, burada kendisini bekleyen eşi, çocukları ve torunuyla buluştu.

Gazetecilere konuşan Alpay, şunları söyledi: “Aileme kavuştuğum için fevkalade mutluyum ama özgürlüğüme kavuştuğumu söyleyemem. 20 ay çok zor geçti. Çıktığım zaman da arkada kalan ne terörizmle ne darbeyle ilgisi olmayan binlerce insan var. Onlar özgür olmadıkça Türkiye’nin de özgür olamayacağını düşünüyorum.”

Yazar, kendisine bir ay ev hapsi verildiğini belirterek ailesiyle birlikte cezaevi önünden ayrıldı.

AYM’den iki karar çıkmıştı

Eski Zaman yazarı Şahin Alpay 30 Temmuz 2016’da tutuklanmıştı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 11 Ocak’ta Alpay ve akademisyen Mehmet Altan’ın tutukluluğuna ilişkin hak ihlali kararı vererek tahliyeye hükmetmişti. Ancak İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin ‘hak ihlali’ kararına rağmen Alpay’ın tutukluluğunun devamına karar vermişti.

AYM, başvuru üzerine Alpay hakkında ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı vermişti.

İstenen ceza

Alpay hakkında darbecilik suçlamasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘örgüt üyeliği’nden de 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde