Çelebi hakkında sahtecilik davasında karar

Çelebi hakkında sahtecilik davasında karar

Resmi belgede sahtecilik"ten yargılanan Çelebi Holding Başkanı ve kız kardeşi için mahkeme...

Çelebi hakkında sahtecilik davasında karar
16px
24px
04.12.2008 21:49
ABONE OLgoogle

Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu ile kardeşi Yönetim Kurulu Başkanvekili Canan Çelebioğlu Tokgöz' ün de aralarında bulunduğu 5 sanık, "Resmi belgede sahtecilik" yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanıklardan Yılmaz Kılıç'ın avukatı Şerafettin Akkaya ile Can Çelebioğlu, Canan Çelebioğlu Tokgöz, Hüsnü Tanzer Gücümen ve Salih Samim Aydın'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü avukatı Gülseren Güngör Ayanoğlu katıldı.

Avukat Ayanoğlu, iddianameye temel teşkil eden bilirkişi raporu ile mahkemece hazırlatılan son bilirkişi raporu arasında çelişki bulunduğunu, bu yüzden tekrar rapor alınmasını istedi. Ayanoğlu, soruşturmanın genişletilmesi talebinde de bulundu.

Sanıkların avukatları ise yeni bir bilirkişi raporu alınması talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Savcı Şaban Yavuz, önceki celsede verdiği mütalaayı tekrarladığını belirterek, sanıkların üzerlerine atılı suçtan beraatlerini talep etti.
Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, sanıklar Can Çelebioğlu, Canan Çelebioğlu Tokgöz, Hüsnü Tanzer Gücümen, Salih Samim Aydın ve Yılmaz Kılıç'ın beraatlerine karar verdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde