Çalışanların büyümeden aldığı pay düştü!

Çalışanların büyümeden aldığı pay düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 3. Çeyrek büyüme rakamları ücretlilerin ekonomiden aldığı payın son altı yılda 9 puan kaybettiğini ortaya koydu.

Çalışanların büyümeden aldığı pay düştü!
16px
24px
01.12.2022 07:23
ABONE OLgoogle

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı büyüme verileri, ücretli kesimin gelirlerindeki erimeyi gözle görülür kıldı.

Son altı yılda milli gelirden ücretlilerin aldığı pay yaklaşık yüzde 35,3’ten yüzde 26,3’e kadar geriledi.

Türkiye ekonomisi tüketimde ikinci çeyreğe göre kısıtlı kalan büyüme ve dış talepteki azalmanın etkisiyle 2020 ikinci çeyrekten bu yana en düşük oranda büyüdü. TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 3,9 büyüdü.  Türkiye ekonomisi 9 çeyrek sonra daraldı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış gayrisafi yurtiçi hasıla çeyreklik bazda yüzde 0,1 daraldı. Ekonomi böylece 9 çeyrek sonra ilk kez daraldı.

Türk- İş: Açlık sınırı asgari ücreti aştı

Türk-İş tarafından hazırlanan Açlık ve Yoksulluk Sınırı Kasım 2022 raporuna göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 4,87 oranında gerçekleşti. Açlık sınırı 7 bin 785 lira olurken yoksulluk sınırı da 25 bin 365 lira oldu. Açlık sınırı asgari ücreti 2 bin 285 lira aştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde