Bursaspor tribünündeki pankartlar: Kamu görevlileri açığa alındı

Bursaspor tribünündeki pankartlar: Kamu görevlileri açığa alındı

Amedspor’u ağırlayan Bursaspor taraftarlarının 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin sembolü ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ posterleri açmasında zaafı bulunan kamu görevlileri açığa alındı.

Bursaspor tribünündeki pankartlar: Kamu görevlileri açığa alındı
16px
24px
05.03.2023 15:19
ABONE OLgoogle

Bakan Soylu, Bursaspor-Amedspor maçındaki pankartlarla ilgili, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" dedi.

Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde sahaya ısınmaya çıkan Amedspor oyuncularına saldırı gerçekleşti.

Ayrıca, Bursasporlu taraftarlar faili meçhul cinayetlerle gündeme gelen 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pankartlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadesini kullandı.

Bursasporlular, Amedsporlu futbolcuların kaldığı otele yürümek istedi

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 25. haftasında saat 14.00’te oynanan olan Bursaspor-Amedspor maçı öncesi polis ekipleri aldığı geniş güvenlik önlemleri sayesinde çıkan olaylara izin vermedi.

Polis ekipleri Amedsporlu futbolcuların kaldığı otelin bulunduğu caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.

Dün gece saatlerinde Bursasporlu taraftarlar Amedsporlu futbolcuların kaldığı otele yürümek istedi, ancak polis ekiplerinin aldığı önlemler sayesinde olaylar büyümedi.

Amedsporlu futbolcular saat 12.20 sıralarında kaldığı otelden çıkarak geniş güvenlik önlemleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’na gitti.

Öte yandan Bursasporlu taraftarlar Amedsporlu futbolcuları taşıyan otobüse tepki gösterdi.

Sahaya, bıçak dahil yaralayıcı cisimler ve patlayıcı gibi maddeler atılırken; Amedsporlu futbolcular yara aldı.

Maç bu yaşananlara rağmen devam ederken Bursaspor’un tribünlerinde, 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin sembolü ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ kod adlı eski istihbaratçı Mahmut Yıldırım’ın pankartı açılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde