Bursa’da denize girilecek yerler

Bursa’da denize girilecek yerler

Yeşilin her tonunu gözler önüne seren Bursa'da denize girilecek yerler yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağındadır.

Bursa’da denize girilecek yerler
16px
24px
11.05.2022 11:45
ABONE OLgoogle

Bursa, Marmara Bölgesi’nin güneyinde Türkiye’nin dördüncü kalabalık şehri olarak öne çıkmaktadır. Antik dönemlerden günümüze kadar pek çok uygarlık ve devletin merkezi konumunda olan Bursa; dağları, ovaları, gölleri ve akarsuları gibi doğal güzellikleriyle de coğrafi yönden önemli bir şehirdir. Yeşilin her tonunu gözler önüne seren Bursa'da denize girilecek yerler yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağındadır. Eşsiz denizi ve tertemiz plajları ile özellikle yaz aylarında birbirinden eğlenceli anların yaşanmasına imkan tanımaktadır.

Burgaz Altınkum Halk Plajı

Burgaz Altınkum Halk Plajı, Bursa’nın Mudanya ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine ortalama 35 kilometre uzaklıkta yer alan Burgaz’ın en rağbet gören plajıdır. Oldukça berrak ve temiz bir denize sahip olan Burgaz Altınkum Plajı’nın suyunun sığ olduğu, bu özelliğiyle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen kişiler için uygun bir ortam sunduğu bilinmektedir. Plajda deniz zemini ve sahil kumlu bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte plaj işletmesi  ziyaretçilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet vermektedir. Plajda duş ve giyinme kabini gibi alanlar bulunmaktadır.

Kumyaka Halk Plajı

Kumyaka Halk Plajı, Bursa Mudanya’da sessiz ve sakin bir ortamda denizin tadını çıkarmak isteyenler için en ideal yerdir. Uzunluğu 50, genişliği ise 4 metre olan plajın denizi kimi yerlerde taşlı ve yosunludur. Derin olduğu için çocuklar ve acemi yüzücüler için uygun olmayan plaj daha çok günübirlik eğlence arayan arkadaş gruplarının ilgisini çekmektedir.  Kumyaka Plajı, keyifle plaj etkinliklerinin yapılmasının yanı sıra, etrafındaki yeşil alanlarıyla da bol oksijenin hissedilmesine, çeşitli açık hava sporlarının gerçekleştirilmesine de imkan vermektedir. Plajda şemsiye ve şezlong hizmeti bulunmadığından turistlere kendi ekipmanlarıyla gitmeleri tavsiye edilmektedir.

Mesudiye Halk Plajı

Mesudiye Halk Plajı, Bursa Mudanya’da oldukça geniş ve bakımlı alanıyla turistler tarafından rağbet görmektedir. İnce kumlu denizi ve sahiliyle ilgi çeken plajın suyu temiz bir görünüme sahiptir ancak dalgalı bir yapıdadır. Bölgede deniz güvenlik şeridi ve cankurtaran hizmeti bulunmaktadır. Genel olarak ailelerin ve arkadaş gruplarının tercih ettiği alanda duş ve kabin gibi alt yapı hizmetleri bulunmamaktadır. Geniş kumsalıyla ve sakinliğiyle kendine hayran bırakan Mesudiye Plajı Bursa’da keyifli bir deniz deneyimi vaat etmektedir.

Gemsaz Halk Plajı

Küçük ve şirin Gemsaz Halk Plajı, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yer almaktadır. Uzunluğu 60, genişliği ise 15 metre olan plaj, sakin atmosferiyle ilgi görmektedir. Genelde doğayla baş başa kalmak ve biraz kafa dinlemek isteyen turistlerin tercih ettiği Gemsaz Halk Plajı, zemini kumlu deniziyle çocuklu aileler ve acemi yüzücüler için de oldukça idealdir.

Gün Batımı Plajı

Gün Batımı Plajı, Bursa’da İznik ilçe merkezinde yer almaktadır. İsmini eşsiz günbatımı manzarasından alan plajın uzunluğu 200, genişliği ise 20 metredir. Turistlerin önce isminin hakkını veren manzarası, ardından sığ denizi ile ilgi gösterdiği bölge sakin yapısıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdikleri Gün Batımı Plajı, gençlerin de eğlenceli anlarına şahitlik etmektedir. Şezlong ve şemsiyenin kiralanabildiği plajda ziyaretçiler dilerlerse kendi deniz ekipmanlarını da kullanabilmektedir. Etrafındaki yeşil alanlarıyla ise turistlere doğa yürüyüşleri, piknik ve kamp gibi günlük aktiviteleri gerçekleştirme olanağı vermektedir.

Karacaali Gençlik Kampı

Karacaali Gençlik Kampı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok gençlere hitap eden bir alan olarak öne çıkmaktadır. Plajın sakin yapılı, oldukça temiz olan denizinin zemini kumludur. Burada turistler sonuna kadar denizin tadını çıkarabilmekte bölgede bulunan futbol ve voleybol sahalarını kullanabilmektedir. Öte yandan Karacaali Gençlik Kampı, ziyaretçilerine yüzme, eşsiz deniz manzarasına karşı güneşlenme ve kano ile gezme imkânı sunmaktadır.

Korsan Liman Koyu

Korsan Liman Koyu, Bursa’da sakinliği, huzur veren atmosferi ve büyüleyici deniziyle ilgi görmektedir. Çevresindeki yüksek yapılı tepelerin arasında berrak deniziyle turistlere göz kırpan alan, dingin bir gün geçirmek isteyenler için idealdir. Kimi yerlerinde çakıl taşları bulunsa da koy genel olarak kumludur. Denizi ise sığ yapısıyla gerek çocuklu ailelerin gerek acemi yüzücülerin bölgeyi tercih etmesine olanak tanımaktadır. Korsan Liman Koyu, Bursa’da çeşitli su sporlarının, etrafındaki yeşil alanlarla da doğa yürüyüşleri ve piknik gibi günlük aktivitelerin yapılabileceği harika bir lokasyondur.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde