Bu seneki 6. ölüm! Putin'i karşısına aldı, pencereden düşerek öldü!

Bu seneki 6. ölüm! Putin'i karşısına aldı, pencereden düşerek öldü!

Rusya’nın en büyük 2. petrol şirketi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov’un “hastane penceresinden düşerek” öldüğü açıklandı. Gazprom ve Rus enerji sektöründe bu seneki 6. ölüm olarak kayıtlara geçti. Ravil Maganov, Putin'i karşısına almıştı.

Bu seneki 6. ölüm! Putin'i karşısına aldı, pencereden düşerek öldü!
16px
24px
01.09.2022 15:05
ABONE OLgoogle

Rusya’nın Gazprom’dan sonra gelen ve dünyada en büyük 12. petrol şirketi olan Lukoil’in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov ölü bulundu.

Rus gazeteleri Interfax ve Mash’ın haberlerine göre 67 yaşındaki Ravil Maganov, bir süredir Moskova Merkez Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Hastanenin altıncı katındaki “açık bir pencereden düştüğü” belirtilen Ravil Maganov’un öldüğü açıklandı. Rus basını, Ravil Maganov’un “anti depresan ve psikolojik ilaçlar” kullandığına vurgu yaptı.

Olay yeri

Lukoil Yönetim Kurulu, 5 Mart’ta “Savaşı durdurun, masum insanlar ölmesin” çıkışı yapmıştı. Ravil Maganov, o yönetim kurulunda nüfuz sahibi biri olarak tanınıyordu.

BU SENEKİ 6. ÖLÜM

Ravil Maganov’un ölümü, bu sene Rus enerji şirketlerinde gerçekleşen 6. üst düzey ölüm oldu:

1- Gazprom’un 60 yaşındaki ulaşım ve lojistik departmanı başkanı Leonid Shulman, ocak ayında evinin banyosunda bilekleri kesilmiş halde, yanında bir intihar notuyla birlikte ölü bulundu. Leonid Shulman, St. Petersburg’daki ileri seviye güvenlikli bir rezidansta yaşıyordu. Ölümünden önce sahtecilik, dolandırıcılık, rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları sebebiyle Rus savcılığı, Leonid Shulman hakkında soruşturma başlatmıştı. Leonid Shulman’ın Batı ile yakın teması bulunduğu ve “özel bilgilere sahip olduğu” ifade edildi.

2- Rusya – Ukrayna Savaşı başladıktan 1 gün sonra, yani 25 Şubat’ta Gazprom Genel Müdür Yardımcısı Aleksander Tyulyakov, evinin garajında kendisini asmış halde ölü bulundu. St. Petersburg’daki müstakil evinin garajında ölü bulunan Aleksander Tyulyakov için Rus polisi “Kendini tavandan sallandırmış ve bir intihar notu bırakmış” dedi, olayın intihar olduğuna kanaat getirdi. Aleksander Tyulyakov, öldüğünde 61 yaşındaydı. Görevi gereği önemli temaslarda bulunan ve Batılı yetkililer ile tanışıklığı bulunan bir isimdi.

3- Nisan ayında Moskova Emniyet Müdürlüğü, silahla vurulmuş üç ceset buldu. Gazprom Bankası’nın eski Başkan Yardımcısı 51 yaşındaki Vladislav Avaev, Moskova’daki evinde eşi ve 13 yaşındaki kızıyla birlikte ölü bulundu. Moskova polisi, üçünün de silahla vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Çevrede yaşayanlar ise silah sesi duymadıklarını ifade etti. Vladislav Avaev, Gazprom Bankası hakkında hassas bilgilere sahipti ve diğerleri gibi işi gereği Batı ile temas halindeydi.

4- Vladislav Avaev’den birkaç gün sonra İspanya’yı sarsan bir ölüm yaşandı. Rusya’nın en büyük 2. doğalgaz şirketi Novatek’in eski genel müdürü Sergey Protosenya, eşi ve kızıyla birlikte İspanya’nın Lloret de Mar şehrindeki villasında ölü bulundu. Sergey Protosenya, villanın bahçesindeki demir korkuluklardan kendini asmış halde bulundu. Eşi ve kızı ise yataklarında bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay yerine giden İspanyol polisleri, yatağın “Sırılsıklam kan” olduğunu ve “tamamen kızıla boyandığını” söyledi. İlk başta “intihar” denilse de, daha sonra cinayet şüphesi gündeme geldi.

Sergey Protosenya’nın, bizzat Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin tarafından Novatek’ten kovulduğu ve bu sebeple İspanya’da yaşadığı ortaya çıktı. Birçok Rus iş adamının servetine el konulurken, Sergey Protosenya’nın 440 milyon Euro’luk malvarlığına el konulmaması dikkat çekti.

5- Temmuz ayının başında 61 yaşındaki Yuri Voronov, St. Petersburg’daki villasının havuzunda yüzerken silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Yuri Voronov, Gazprom’un sözleşmelerinden sorumlu müdürüydü. St. Petersburg Emniyeti, Yuri Voronov’un “İş sebebiyle edindiği hasımlar tarafından öldürüldüğünü” öne sürdü. 

Gazprom’un bütün sözleşmelerini bilen ve hassas evraklara erişebilen Yuri Voronov, Vladimir Putin’in “Batı’ya Ruble ile doğalgaz satışı” emrinden sonra basının karşısına daha az çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde