Bu da PCR ekonomisi; işçinin PCR masrafı Bin TL

Bu da PCR ekonomisi; işçinin PCR masrafı Bin TL

PCR testinin bazı işkollarında haftada iki kez zorunlu hale getirilmesi, sağlık sektöründeki ve PCR test merkezlerindeki fiyatları gündeme taşıdı.

Bu da PCR ekonomisi; işçinin PCR masrafı Bin TL
16px
24px
08.09.2021 08:31
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 200 TL civarında olan tek PCR testi fiyatı, aylık bir asgari ücretlinin maaşının yarısına denk geliyor. Özel sağlık kuruluşları ve test merkezleri ise yeni müşteri(!) çekmek için reklamlara hız kazandırdı.

İŞÇİNİN PCR MASRAFI BİN LİRA...

Milli Gazete'den Ahmet Sesli'nin haberine göre özel test merkezlerinde yaklaşık 200 TL olan PCR testini haftada bir yaptıran işçi aylık 800 TL ücret ödeyecek. Test merkezine ulaşım gibi ek masraflar ile de ayın sonunda işçinin cebinden çıkacak paranın bin TL’yi bulması bekleniyor.

ÖĞRETMENLERİN MASRAFI İKİYE KATLANIYOR

Bu rakamlar öğretmen ve okul personelinde ise ikiye katlanıyor. Haftada iki kez PCR testi zorunluluğu istenen öğretmen ve okul personeli, böylece bir ayda test için bin 600 liraya yakın bir ücret ödemek zorunda kalacak.

Covid-19 aşısı olmayan kişiler ile ilgili getirilen zorunlu PCR testi tartışmaları devam ediyor. Birçok işkolu ile birçok alana getirilen zorunlu PCR testi uygulaması fiilen başlarken, gözler PCR testi ücretlerine çevrildi.

Bazı işkollarında haftada iki kez istenen testinin aylık maliyeti ise asgari ücretin yarısına denk geliyor. Aşı olmayan işçiler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede işçilerin haftada bir zorunlu PCR testi olmaları belirtildi. Sağlık Bakanlığı her ne kadar testlerin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılabileceğini söylese de hastanelerde yaşanacak yığılma ve işe geç kalma gibi durumlar işçileri özel test kuruluşlarına gitmeye zorlayacak.

İŞÇİNİN PCR MASRAFI BİN LİRA

Bu özel test merkezlerinde ise yaklaşık 200 TL olan PCR testini haftada bir yaptıran işçi aylık ortalama 800 TL gibi ücret ödeyecek. Test merkezine ulaşım gibi ek masraflar ile de ayın sonunda işçinin cebinden çıkacak paranın bin TL’yi bulması bekleniyor. Böylece işçi aldığı 2 bin 825 liralık asgari ücretin bin lirasını PCR testlerine kaptırmış olacak. Bu rakamlar öğretmen ve okul personelinde ise ikiye katlanıyor.

Haftada iki kez PCR testi zorunluluğu istenen öğretmen ve okul personeli böylece bir ayda test için bin 600 liraya yakın bir ücret ödemek zorunda kalacak.

Üniversite öğrencileri de zorunlu PCR testi yaptırma kategorisine alındı. Şu an için devletten geri ödemeli veya ödemesiz olarak 650 TL eğitim yardımı alan bir öğrenci cebinden 150 lira daha vererek PCR testlerini yaptırmak zorunda kalacak.

Böylece öğrenciye eğitimi rahat sürdürebilmesi için verilen para testlere gidecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde