Britanya'da hemşirelerden tarihi grev

Britanya'da hemşirelerden tarihi grev

İngiltere’de binlerce hemşire, ücret anlaşmazlığı nedeniyle 28 saatliğine greve gitti.

Britanya'da hemşirelerden tarihi grev
16px
24px
01.05.2023 12:53
ABONE OLgoogle

İngiltere'de Royal College of Nursing sendikasına mensup hemşirelerin Pazar akşamı yerel saatle 20.00'de başlayan grevi bu gece yarısına kadar devam edecek. Grev kapsamında ilk defa yoğun bakım ünitelerindeki hemşireler de iş bıraktı. Sendika yöneticileri, travma servisleri ve yoğun bakımlarda asgari hizmetin devamı için bazı hemşirelerin çalışmasını kabul etti.

Sağlık yöneticilerinin temsil edildiği NHS Providers isimli kurumdan Julian Hartley, bu grevin şimdiye kadar yapılan “en endişe verici” grev olduğunu aktardı. İngiltere’nin batısındaki bir NHS biriminin başında bulunan Nick Hulme ise “grevlerin büyük bir aksamaya yol açacağını ve hastalar için risk teşkil ettiğini” aktardı.Hulme, BBC’de katıldığı programda bütün tarafları bir an önce anlaşmaya varmaya çağırdı.  Londra’daki bir kanser hastanesinde hemşire olan Preya Assi, “Çok umutsuzuz, meslektaşlarımla işin buraya gelmesini istemezdik” dedi. Hükümetin önerdiği zammın ülkedeki enflasyon yüzünden kendilerine yetmediğini söyleyen Assi, “İçinde bulunduğumuz durumu anlatmak için başka çaremiz yok” dedi.

2023-2024 yılı için hemşirelere yüzde 5 zam ve bir kerelik 1655 sterlinlik (40 bin 480 TL) ödeme yapılması teklif edilmişti. Sendika bu teklifi üyelerinin yüzde 54’ünün olumsuz oyuyla reddetti. İngiltere'de yıllık enflasyon Mart ayı itibarıyla yüzde 10,1. Hemşireler daha önce bu yıl içinde iki kez daha greve gitmişti.

patronlardunyasi.com

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde