Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro Mart ayı sonunda Brezilya'ya döneceğini açıkladı

Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro Mart ayı sonunda Brezilya'ya döneceğini açıkladı

Brezilya'daki Kongre baskınını "kışkırttığı" suçlamasıyla soruşturma altında olan eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 30 Mart tarihinde ülkeye geri döneceğini açıkladı. Bolsonaro, "Muhafazakarlar için yeniden çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro Mart ayı sonunda Brezilya'ya döneceğini açıkladı
16px
24px
24.03.2023 20:37
ABONE OLgoogle

Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile, Mart ayı sonunda ABD tatilini sonlandırarak Brezilya’ya geri döneceğini açıkladı.

Konu ile ilgili gazetecilere de demeç veren Bolsonaro, “Liberal Partim ile muhafazakarlar için yeniden çalışacağım. Ülkede siyaset yeniden normale dönecek. 30 Mart günü sabah 7’de başkente inmiş olacağım” dedi.

LULA ÇİN'E, BOLSONARO BREZİLYA'YA

Bolsonaro’nun partisi Sosyal Liberal Parti de Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Bolsonaro’nun ülkeye geri döneceğini doğruladı. Bolsonaro’nun mevcut devlet başkanı Lula’nın Çin’e resmi ziyarette bulunduğu sırada ülkeye dönmesi bekleniyor.

Muhafazakar lider, 30 Ekim 2022 Brezilya genel seçimlerini rakibi Lula’ya kaybetmişti. Görev süresinin bitmesini beklemeden ABD’ye uçan Bolsonaro, uzun bir süredir Orlando yakınlarında kalıyordu.

Öte yandan Brezilya, 2023 yılına bir kongre baskını ile girmişti. Bolsonaro’nun yenilgisini kabul etmeyen destekçileri, Brezilya Ulusal Kongresi’ne baskın düzenlemişti.

Günlerce ortalığın karıştığı ülkede Brezilya Kongresi, yüksek mahkeme ve başkanlık sarayı, güvenlik güçleri tarafından eylemcilerden geri alınmıştı. Öte yandan Bolsonaro, seçimleri kaybettikten sonra üstü kapalı bir şekilde Brezilya Ordusu’na “askeri darbe” çağrısında bulunmuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde