Borsanın şaibeli ismi Burak Sözübir Fener hissesi aldı

Borsanın şaibeli ismi Burak Sözübir Fener hissesi aldı

Birçok hissede bir anda yüklü alım yapıp daha sonra sert satışlar yapan borsanın şaibeli isimlerinden Burak Sözübir, şimdi de Fenerbahçe hissesinde ortaya çıktı.

Borsanın şaibeli ismi Burak Sözübir Fener hissesi aldı
16px
24px
26.05.2022 19:25
ABONE OLgoogle

Son dönemde borsada operasyon yapan isimler arasına karışan Bursalı Burak Sözübir, Fenerbahçe Futbol (#FENER) hisselerindeki payını artırdığını açıkladı.

KAP’a yapılan açıklamada, “5/05/2022 - 25/05/2022 tarihinde FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. payları ile ilgili olarak 43,30 - 43,90 TL fiyat aralığından 40.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 25/05/2022 tarihi itibariyle %1,16 sınırına ulaşmıştır” denildi.

Fade Gıda hisselerinde İzmirli manipülasyon ekibine yüksek fiyattan yüklü miktarda hisse sattıktan sonra kayıplara karışan Burak Sözibir son günlerde ismini yeniden duyurmaya başladı. Sözübir, bir anda yüksek miktarlarda hisse alarak fiyatını yukarı çektiği hisseleri sert bir şekilde satan isim olarak tanınıyor. Bu yüzden de geçmişte otoriteler tarafından hakkında çok sayıda yasak ve tedbir kararı alındı.

Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "Borsa KRAL" isimli Twitter hesabı üzerinden bir çok hisse için takipçilerine 'al veya tut' tavsiyesi verdikten hemen sonra satışa geçtiğini belirlediği Sözübir'e 1 milyon 127 bin 20 lira idari para cezası kesmişti.

Daha önceki işlemlerinde kendisini ‘değer yatırımcısı’ olarak tanımlayan Sözübir, bu sefer ‘futbol kulübü başkanı’ olarak gösterdi.

Bu arada saat 14.56 itibarıyla Fenerbahçe hisseleri yüzde 5 oranında gerileyerek 43.66 lirayı gördü.

Bugün 46.70 liraya kadar yükselen Fenerbahçe Futbol hisseleri 11 Mayıs 2022 tarihinde 32.96 liradan kapanmıştı. Burak Sözübir, daha önce de birçok hissede yaptığı gibi hisseleri hızla yukarı çekti ve kısa sürede yüzde 36’nın üzerinde prim yaptırdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde