Borsada Çadır Formasyonu

Borsada Çadır Formasyonu

Borsada manipulasyonun yeni adı Çadır Formasyonu oldu. Bir çok gözaltı pazarı batık hisse senetlerinde operasyon yapan manipülatörler can yakmaya başladı.

Borsada Çadır Formasyonu
16px
24px
05.11.2020 15:47
ABONE OLgoogle

Borsaya giren yeni yatırımcı sayısı her geçen gün biraz daha artarken, mağdur olanların sayısı ise artık binleri geçti. Özellikle küçük yatırımcıları hedef alan manipülatörler, binlerce yatırımcının canını yaktı. Çadır Formasyonu Kurbanları adı verilen yatırımcıların kaybı yüzde 80'leri buluyor. 

NEDİR BU ÇADIR FORMASYONU?

Çadır Formasyonu aslında borsada küçük yatırımcıların mağdur edildiği hareketlere verilen mecazi bir isim. Özellikle gözaltı pazarındaki hisse senetlerinde operasyon yapan manipülatörler, 1 liradan topladıkları hisse senedini 20 liraya kadar çekip, sert düşüş ve tekrar yükselişlerle küçük yatırımcıları kandırıyorlar.

Borsada çadır formasyonunun en bariz görüldüğü iki hisse senedi Merko Gıda ve Artı Yatırım Holding. Her iki hisse senedindeki sert düşüş ve yükselişlerden dolayı binlerce yatırımcı mağdur oldu.

MERKO GIDA:

Hisse senedinde hareket 2 liradan başladı ve 28 liraya kadar yükseldi. Senette 50 lira olacak spekülasyonundan sonra sert düşüş başladı. Senet 10 TL'den işlem görüyor. 

ARTI YATIRIM HOLDİNG:


Son iki yılda 3 defa satılan şirketin hisse senedi 0,40 kuruştan 19.70 TL'ye kadar yükseldi. Hisse senedinde  son fiyat 5 TL'ye geriledi. 

Paramedya.com.tr

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde