Borsacı, 'Sade Vatandaş'a ateş püskürdü

Borsacı, 'Sade Vatandaş'a ateş püskürdü

Okan Bayülgen'in borsacılara dair sert sözleri, borsa çalışanlarını çileden çıkardı. Borsa çalışanları, “Bu sözleri kabul edilir bulmuyoruz” dedi

Borsacı, 'Sade Vatandaş'a ateş püskürdü
16px
24px
14.04.2009 08:55
ABONE OLgoogle

Şovmen Okan Bayülgen'in NTV'de yayınlanan “Sade Vatandaş” adlı programda sarfettiği sözler borsa çalışanlarını kızdırdı. Ekranda “Borsacılardan nefret ediyorum” itirafında bulunan Bayülgen, “Bence borsacılar son derece yeteneksiz. Ayrıca onların (borsacılar) bir çeşit 'hayvan' olduğunu düşünüyorum. Ekonomiyi emen kene onlar! Yaşama hakları ellerinden alınsın!” demişti.

Bu sözler karşısında bir açıklama yapan ve tamamı borsa çalışanlarından oluşan Borsa Uzmanları Derneği (BUD), şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Basın yayın kuruluşlarının yakından tanıyıp takip ettiği “Borsa Camiası”, borsa yatırımcıları ve bu mesleği yapabilmek için denetim kurumlarından gerekli tüm eğitimi almış ve deneyime sahip 'Borsa Uzmanları'ndan oluşur. “Borsa Uzmanları” da şirket merkezlerinde çalışan uzmanlar, takas elemanları, yurtdışı bağlantılı çalışanlar ve İMKB'nin kuruluşundan bu yana İMKB salonlarında emir gönderen 'Broker'lardan olusur. bu insanlar maaşlı çalışan elemanlardır. Hangi gerekçeyle yapıldığı anlaşılamayan, ciddiyetten uzak, kışkırtıcı, hedef gösterici ve tüm camiayı suçlayıcı bu açıklamaları kabul edilebilir bulmuyor, esefle kınıyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde