Bloomberg: Türkiye Ekonomi Modeli, dört hedefinde de başarısız oldu

Bloomberg: Türkiye Ekonomi Modeli, dört hedefinde de başarısız oldu

Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, "Türkiye Ekonomi Modeli'nin" birinci yılında hedeflediği dört konuda da başarısız olduğunu açıkladı

Bloomberg: Türkiye Ekonomi Modeli, dört hedefinde de başarısız oldu
16px
24px
02.01.2023 16:25
ABONE OLgoogle

Model ile yatırımların artacağı, cari fazla verileceği, liranın güçlendirileceği ve fiyat istikrarının sağlanacağı söylenmişti. Ancak, aradan geçen bir yılda, Model, dört hedefine de ulaşamadı.

Baziki, yatırımların yıllık bazda azaldığını; çeyreksel bazda bakıldığında ise son iki çeyrekte aynı trendin görüldüğünü kaydetti.

Baziki, cari açığın ise neredeyse 10 yılın zirvesi olan eksi 38,2 milyar dolar seviyesinde olduğunu hatırlattı.

Bloomberg Ekonomisti, TL'nin dolar karşısında yüzde 29 değer kaybettiğini ve Arjantin Peso'sunun ardından dolar karşısındaki en kötü performansı gösterdiğinin altını çizdi. Enflasyon ise 24 yılın zirvesine çıkarak yüzde 85 seviyelerini geçti.

Baziki, cari açık ve enflasyonun artmaya devam edeceği öngörüsünde bulundu. Selva Baziki, yatırımların artabileceğini ancak gevşek para politikasının TL'yi zayıflatmaya devam edeceğini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde