Başbakan'dan turizmcilere fırça

Başbakan'dan turizmcilere fırça

Başbakan ile iş dünyasını biraraya getiren ve yaklaşık 4.5 saat süren toplantının basına kapalı bölümünde ise dikkat çekici diyaloglar yaşandı.

Başbakan'dan turizmcilere fırça
16px
24px
11.03.2007 18:37
ABONE OLgoogle

Turizm sektörü temsilcileri, sektördeki yüzde 18"lik KDV"nin yüzde 8"e indirilmesi talep etti.

Başbakan Erdoğan ise bu talebe “Vergi indirimi istiyorsunuz ama siz önce kendi sektörünüzdeki kayıtdışı istihdamı düzeltin. Sektörde 1.5 milyon kişi çalışıyor ama bunların sadece 246 bini kayıtlı görünüyor. Siz önce istihdamdaki bu "6" haneli rakamı olması gereken "7" haneye çıkarın. Biz de, KDV"deki "2" haneyi tek haneye düşürelim” dedi.

Başbakan, vergi indirimini daha önce tekstil sektörüne uyguladıklarını, ancak burada kayıtlı istihdamda artış olmadığını anlatırken, şunları söyledi: “Tekstilde de 2.5 milyon kişi çalışıyor ama kayıt istihdam 730 bin kişi görünüyor. Biz elimizi uzattık, vergiyi indirdik ama 730 binlik rakamda hiçbir kıpırdama olmadı. Elinizi taşın altına koymazsanız, siz birşey vermezseniz, biz size nereden vereceğiz?..” ,

Erdoğan Süzer/Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde