Bank of America hangi hisselere yatırım yaptı?

Bank of America hangi hisselere yatırım yaptı?

Son bir haftadır tatsız seanslar yaşayan borsa, bugün düşüş yaşamasına rağmen bazı bankacılık sektörü hisselerinde ciddi alımlar yapıldı.

Bank of America hangi hisselere yatırım yaptı?
16px
24px
08.10.2021 08:28
ABONE OLgoogle

Yabancılar adına yaptığı işlemlerle bilinen Bank of America aracı kurumu,  banka hisselerinde yüklü alım yaptı. Bu alımlar endeksin daha fazla düşmesine de engel oldu. Bank of America en çok Yapı Kredi ve Garanti Bankası hisselerinde alım yaptı.

YAPI KREDİ

Aracı kurum sabah seansının ilk dakikasından itibaren bu hisse senedinde alımları ile dikkat çekti. Gelen satışlarla 2.34 TL’ye kadar gerileyen Yapı Kredi Bankası hisse senedinde Bank of America kurumunun alımları gün boyu devam etti. Günü 25 milyon lot net alımla kapatan kurum, bu hisse senedinde yaklaşık 100 milyon lot da işlem yaptı.

GARANTİ BANKASI

Bir başka etkili alım ise Garanti Bankası hisse senedinde yaşandı. Bu hissede 12 milyon lot net alım yaparken, yaklaşık 50 milyon lot da Bank of America tarafından hacim yapıldı.BİST 100 endeksi yüzde 1.4 düşerken bu alımlar sayesinde bankacılık endeksi sadece 0.70 düştü.

Bank of America İş Bankası ve Akbank’da da zayıfda olsa alımlar yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde