Anketten ne sonuç çıktı? Merkez faizi indirecek mi?

Anketten ne sonuç çıktı? Merkez faizi indirecek mi?

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 9 düzeyinde tutulmuştu.

Anketten ne sonuç çıktı? Merkez faizi indirecek mi?
16px
24px
20.02.2023 16:26
ABONE OLgoogle

17 ekonomistle gerçekleştirilen ankette; 10 ekonomist yüzde 9 düzeyinde bulunan politika faizinin 100 baz puan düşürüleceği yönünde görüş bildirirken, 1'i bu indirimin 150 baz puan olacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerden 6'sı ise politika faizinin sabit tutulmasını bekliyor.

TCMB, faiz kararını, perşembe saat 14.00'te açıklayacak.

JP Morgan ve Morgan Stanley de faiz indirim bekliyor

ABD merkezli bankalar JP Morgan ve Morgan Stanley'nin geçen hafta çıkan bilgi notlarında da TCMB'den 100 baz puanlık faiz indiriminin beklendiği belirtilmişti.

Ocak ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısında faizi sabit tutan TCMB, toplantı sonrasında yayımladığı metinden politika faizinin yeterli olduğuna ilişkin ifadeyi çıkarmıştı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ocak ayı sonunda katıldığı bir televizyon yayınında, ''Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz'' diye konuşmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde