Amerikalı Sovyet ajanı hayatını kaybetti

Amerikalı Sovyet ajanı hayatını kaybetti

1976 tarihinde FBI'a girdikten 3 yıl sonra Sovyetler adına ajanlık yapan Amerikalı FBI çalışanı Robert Hanssen, hapishanedeki hücresinde bugün hayatını kaybetti. Sovyetler ve daha sonra Rusya adına casusluk yapan Hanssen, 2001 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Amerikalı Sovyet ajanı hayatını kaybetti
16px
24px
05.06.2023 21:48
ABONE OLgoogle

FBI tarihinin en büyük istihbarat ihlali olarak görülen isimlerden biri olan Robert Hanssen, bugün hapishanedeki hücresinde ölü bulundu.

79 yaşındaki Sovyet ajanı 2001 yılında yüksek derecede gizli materyalleri Sovyetler Birliği’ne ve daha sonra Rusya’ya satmaktan suçlu bulunarak tutuklanmıştı.

Cezaevleri Bürosu İletişim Direktörü Kristie Breshears, Hanssen’in ölümü ile ilgili yaptığı açıklamada, personelin Hanssen’e seslendiği sırada yanıt vermediğini ve personelin derhal hayat kurtarıcı önlemler başlattığını söyledi.

Breshears, “Personel acil tıbbi malzemeler istedi ve Hanssen’in hayatını kurtarma çabalarına devam etti. Fakat daha sonra acil sağlık personeli tarafından öldüğü açıklandı” dedi.

1976’da FBI tarafından işe alındıktan üç yıl sonra Sovyetler adına çalışmaya başlayan Hanssen, 1979 yılında KGB ve daha sonra SVR için casusluk yapmaya başladı. Bir süre casusluğa ara veren Hanssen, 1985’te casusluğa yeniden başladı ve 1,4 milyon dolardan fazla nakit, elmas ve yabancı banka mevduatı karşılığında insan kaynaklarını ve karşı istihbarat tekniklerini tehlikeye atan binlerce gizli belgeyi Ruslara sattı.

2000’lerin başına doğru sonunda yakayı ele veren Hanssen, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde