Altun, Twitter'ın Türkiye'deki 7 binden fazla hesabı kapatmasına tepki gösterdi

Altun, Twitter'ın Türkiye'deki 7 binden fazla hesabı kapatmasına tepki gösterdi

Twitter'ın Türkiye'de 7 binden fazla sosyal medya hesabını kapatmasına İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Altun, Twitter'ın Türkiye'deki 7 binden fazla hesabı kapatmasına tepki gösterdi
16px
24px
12.06.2020 13:05
ABONE OLgoogle

Twitter'ın 'sahte hesap' iddiasının gerçek dışı olduğunu kaydeden Altun, "İdeolojik yaklaşımları bilimsel veri olarak pazarlamaya kalkışmak skandaldır" ifadelerini kullandı

Altun, Twitter'in Türkiye'deki bazı hesapları 'devlet bağlantılı bilgi yayma faaliyeti' yaptığı gerekçesiyle kapatmasına tepki gösterdi. Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Twitter’ın yaptığı açıklamada kapatılan hesapların Sayın Cumhurbaşkanımıza destek amacıyla açılan 'sahte' hesaplar olduğu ve bu hesapların tek bir merkezden yönetildiği iddiası gerçek dışıdır" dedi ve şu ifadeleri kullandı: 

"Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir şirketin almış olduğu kararı, ideolojik yaklaşımlarını bilimsel veri olarak pazarlamaya kalkışan birtakım eşhas tarafından hazırlanmış raporla meşrulaştırma çabası tarihi bir skandaldır.

"Şeffaflık ve ifade hürriyeti kılıfına saklanmış bu ceberut yaklaşım bir kez daha göstermiştir ki, Twitter bir ticari sosyal medya kuruluşu olmanın ötesinde belirli bir siyasi ve ideolojik yaklaşımı benimseyen, bu yaklaşımına uymadığını düşündüğü tüm kullanıcılara ve aktörlere çamur atmaktan çekinmeyen bir ideolojik kara propaganda makinasına dönüşmüştür.

"Çok yakın geçmişte özellikle ABD’de şahit olduğumuz tartışmalar da düşünüldüğünde, Twitter’ın siyaseten Türkiye Cumhuriyeti’ni konumlama arzusu, kuruluşun PKK ve FETÖ gibi Türkiye’ye düşman yapıların kara propaganda faaliyetlerine kol kanat germe isteği ve Türk siyasetini dizayn etme hevesi net bir şekilde görülmektedir.

"Geçmişte bu tür yollara tevessül etmiş birçok yapının nihayetinde nasıl bir akıbetle baş başa kaldığını bu şirkete hatırlatmak isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti hiçbir surette sahteciliğe, manipülasyona ve dezenformasyona geçit vermeyecek, ülkemizde ve tüm dünyada her zaman hakikati, hür düşünceyi ve dijital farkındalığı güçlendirmek için çalışmaya devam edecektir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde