Alman ilaç devi 160 milyon doz aşı üretecek!

Alman ilaç devi 160 milyon doz aşı üretecek!

Covid-19 aşısını geliştirmek için Alman ilaç devi elini taşın altına koydu. Bayer henüz geliştirme aşamasında olan CureVac'ın üreteceği Covid-19 aşısından 160 milyon doz üretecek. Bayer üretimin 2020'de yapılacağını söyledi.

Alman ilaç devi 160 milyon doz aşı üretecek!
16px
24px
01.02.2021 14:58
ABONE OLgoogle

Covid-19 aşısı geliştirildi ancak üretim kapasitesi sınırlı. Aşı geliştirmeyen ilaç şirketleri de Covid-19 aşısının üretimine ortak olmaya başladı. Son olarak Alman ilaç devi Bayer de Covid-19 aşısı üreteceğini duyurdu.

Bayer sıfırdan aşı geliştirmeyecek ama Almanya'da üretilen CureVac aşısının üretilmesi için tesislerini dönüştürecek. Bayer, 2022 yılında 160 milyon doz CureVac aşısı üreteceğini açıkladı. Bunun için şirketin Almanya'nın Wuppertal bölgesindeki fabrikanın kullanılacağı aktarıldı.

CureVac'ın aşısının etkililiği halen kanıtlanmadı ama Mart sonuna kadar ilk ara sonuçların gelmesi bekleniyor. Daha önce Novartis ve Sanofi, Pfizer'ın geliştirdiği Covid-19 aşısını üreteceklerini açıklamıştı.

AB'DE AŞI TARTIŞMALARI

Covid-19 tedavisinde geliştirilen aşıların dağıtımı ülkeler arasında gerilime neden oluyor. Tabii bu gerilim aşıyı erkenden almaya gücü yeten zengin ülkeler için geçerli.

Son olarak Avrupa Birliği, AstraZeneca'yla satın alınan rakamların teslim edilmesi için sorun yaşamaya başladı. Aşı şirketleri öngörülen üretim hedeflerini yakalayamıyor.

ABD borsas Nasdaq'da listelenen CureVac, Gates Vakfı, GlaxoSmithKline ve Alman hükümeti tarafından destekleniyor. Şirket 2021 sonuna kadar 300 milyon doz üretme sözü verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde