Albayrakların yeni halka arzının geliri Pakistan, Gine ve Somali’ye gidecek

Albayrakların yeni halka arzının geliri Pakistan, Gine ve Somali’ye gidecek

Albayrak Grubu’na ait Platform Turizm’in yöneticisi Mikail Talha Bayraktar, şirketin halka arzından gelecek paranın Pakistan, Gine ve Somali’deki yatırımlarında kullanacaklarını açıkladı.

Albayrakların yeni halka arzının geliri Pakistan, Gine ve Somali’ye gidecek
16px
24px
08.12.2022 16:17
ABONE OLgoogle

İktidara yakın Albayrak Grubu’nun borsada işlem gören şirket sayısı, Platform Turizm’in halka arzıyla dörde çıkmıştı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre gruba ait ‘Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzdan elde edilecek hasılat yaklaşık 450 milyon TL olacak.

Grubun şirketlerinden TÜMOSAN Motor ve Traktör (TMSN), Trabzon Liman İşletmeciliği (TLMAN) ve Ereğli Tekstil (ERGLI) hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görüyordu.

Albayrak Grubu, Ahmet Albayrak, Bayram Albayrak, Nuri Albayrak, Kazım Albayrak, Mustafa Albayrak ve Muzaffer Albayrak’ın ortak girişimden oluşuyor. Grup, Yeni Şafak gazetesinin de sahibi.

Platform Turizm'den 'uyuşturucu bulunan cenaze aracı' 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda Mersin yönüne giden, üzerinde 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehirler arası cenaze nakil aracı' ibaresi olan minibüste 24 kilosu esrar tozu olmak üzere 144 kilo 550 gram esrar ele geçirilmesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Şehirlerarası taşıma için 2018 yılında ihale yapılmıştır. İhaleyi Platform Turizm Taşımacılık Şirketi kazanmıştır. Basına yansıyan haberlerde belirtilen 34 DMM 776 plakalı araç, Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne aittir.  Aracı kullanan B.S. ve E.E. adlı şoförler de aynı şirketin çalışanıdır. Her iki çalışan da Mart 2017’de işe girmişlerdir” denilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Yeni bir algı operasyonu, yeni bir itibar katli kampanyasıyla daha karşı karşıyayız. Bu kampanyalar ne İBB’yi kirletebilir, ne de bizi yıldırır. Bir taşeron şirketin uhdesinde çalışan 2 şöförün karıştığı iddia edilen suçla ilgili teftiş kurulumuz soruşturma başlattı" açıklamasını yapmıştı.

Şirketten 'araç ve şoförler İBB kontrolünde' açıklaması

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak'ın sahibi Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy'a ait olan Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'nden konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada aracın ve aracı kullanan şoförlerin İBB'nin yönetim ve denetiminde olduğu öne sürüldü.

Açıklamada "Habere konu olan 34 DMM 776 plakalı şirketimize ait olan araç ve bu aracı kullanan şoförler şartname ve sözleşmemiz gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetim, denetim ve kontrolündedir. Kiralık olarak hizmet verdiğimiz araçların ve şoförlerin vardiya saatlerinin planlanması, tüm sevk ve idaresi ile GPS verilerinin takibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yapılmaktadır. Konu yargıya intikal etmiş olup, tarafımızca da süreç yakından takip edilmektedir. Şirketimizin yasal hak ve menfaatleri doğrultusunda bizler de yasal mercilere gecikmeksizin gerekli başvurularımızı yapıp, süreç hakkında değerli kamuoyunu bilgilendireceğimizi saygılarımızla bilgilerinize sunarız" denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde