Ak Partili Üsküdar Belediyesi'nin ihalesi Vahdet Erdoğan’a gitti

Ak Partili Üsküdar Belediyesi'nin ihalesi Vahdet Erdoğan’a gitti

AK Parti’li Üsküdar Belediyesi’nin ‘eğitim ve organizasyon’ ihalesi, eski AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı yöneticisi Vahdet Erdoğan’ın şirketine gitti. Şirket bugüne dek kamudan 88 milyon 606 bin TL’lik 30 ihale aldı.

Ak Partili Üsküdar Belediyesi'nin ihalesi Vahdet Erdoğan’a gitti
16px
24px
14.05.2022 05:26
ABONE OLgoogle

Yerel yönetimler ile kamu kurumlarının milyonluk ihaleleri, ‘tanıdık isimlere’ gitmeye devam ediyor. Son olarak İstanbul’daki AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin 3 milyon 351 bin TL’lik organizasyon ihalesini, eski AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın yöneticisi Vahdet Erdoğan’ın büyük ortağı olduğu Greenart Reklam isimli şirketi aldı.

AKP’li Hilmi Türkmen’in idaresindeki Üsküdar Belediyesi’ne bağlı İşletme Müdürlüğü 7 Mart tarihinde bir ihale düzenledi.

Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, ‘Eğitim ve Spor Organizasyonları Hizmet Alımı’ başlığıyla düzenlenen ihalenin maliyeti 3 milyon 699 bin TL olarak belirlendi.

İhalenin teknik şartnamesinde yer alan bilgilere göre, iş kapsamında ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’ ile ‘İlk Orucum İlk İftarım’ gibi etkinlikler düzenlenecek. Bunun dışında açılacak yaz okulunda Kuranı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri verilecek.

‘Açık usul’le düzenlenen organizasyon ihalesini, 3 milyon 351 bin TL’lik teklifle Greenart Reklam isimli şirket ‘kazandı.’ Şirket ile AKP’li Üsküdar Belediyesi arasında 24 Mart tarihinde bir sözleşme imzalandı.

‘TANIDIK’ ŞİRKET

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin milyonlarca liralık ihalesini alan Greenart Reklam isimli şirketin büyük ortağı ise ‘tanıdık’ bir isim. Şirketin büyük ortağı olan Vahdet Erdoğan, AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda Gençlik Kolları Kuruculuğu ve Tanıtım Medya Birim Başkanlığı gibi görevler yürüttü.

Bunun dışında 2002 ile 2009 yılları arasında AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2009’dan itibaren de ilçe yönetiminde Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı, Sosyal İşler Birim Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Vahdet Erdoğan, yaklaşık yedi yıl da Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı yaptı.

Erdoğan'ın şirketi geçen yıl da Üsküdar Belediyesi'nden 5 aylık süreyi kapsayan, “Kültür ve Spor Amaçlı Etkinliklerin Düzenlenmesi Hizmet Alış İşi” ihalesini 850 bin TL'ye almıştı.

KAMUDAN 30 İHALE ALDI

Greenart Reklam son 11 yılda kamu kurumlardan tam 88 milyon 606 bin TL’lik 30 ihale aldı. AKP'li belediyelerin ihalelerine abone olan şirketin aldığı ihalelerden bazıları şöyle:

•Çekmeköy Belediyesi’nden 81 milyon 191 bin TL’lik 20 ihale.
•Üsküdar Belediyesi’nden 2 milyon 340 bin TL değerinde üç ihale.
•Kağıthane Belediyesi’nden 3 milyon 889 bin TL’lik bir ihale.
•Boyabat Belediyesi’nden 714 bin TL değerindeki dört ihale.
•Esenler Belediyesi’nden 150 bin TL’lik bir ihale.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde