Ailesinin 64 bin dolarlık birikimini oyunlara yatırdı

Ailesinin 64 bin dolarlık birikimini oyunlara yatırdı

Çin'de yaşayan 13 yaşındaki bir kız çocuğu, ailesinin 64 bin dolarlık birikimini mobil oyun uygulamalarında harcadı.

Ailesinin 64 bin dolarlık birikimini oyunlara yatırdı
16px
24px
09.06.2023 19:26
ABONE OLgoogle

Gençlerin uygulama içi satın alımları kullanarak ve herhangi bir yetişkin gözetimi olmaksızın akıllı telefon oyunlarına yanlışlıkla binlerce dolar harcadığı çok sayıda olay yaşandı. Mobil oyunların yükselişte olması, reşit olmayan bireyler için eğlencenin kapısını aralıyor. Ancak bu örnekte olduğu gibi bunların aile üzerinde yıkıcı etkileri de olabiliyor.

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; bu olayların son örneği ise Çin’de yaşandı. 13 yaşındaki genç bir kız ailesinin 64.000 dolarlık birikimini oyun uygulamalarına harcayarak ailesini meteliksiz bıraktı. Genç kız paranın tamamını kendisi için de kullanmadı, paranın bir kısmını da sınıf arkadaşlarıyla paylaştı.

Belirtilenlere göre genç kız, annesinin banka kartını ele geçirip telefonuna bağlamayı başarmış. Parayla oynanan oyunlara 'bağımlı' olduğu söylenen genç kız, akran baskısıyla paranın önemli bir kısmını da en az 10 sınıf arkadaşına vermiş durumda. Genç kızın annesi şimdi kızı tarafından harcanan 64,000 doları geri almak için her türlü çabayı gösteriyor. Şu anda, ödeme platformları henüz bu işlemleri tersine çevirmedi, ancak dikkatli bir incelemeden sonra şirketlerin parayı iade edebileceği söyleniyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde