Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'a Bin 138 gün sonra tahliye

Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'a Bin 138 gün sonra tahliye

FETÖ medya yapılanması davasında yargılanan ve yaklaşık 3,5 yıldır tutuklu bulunan gazeteciler Nazlı Ilıcak ile Ahmet Altan tahliye edildi.

Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'a Bin 138 gün sonra tahliye
16px
24px
05.11.2019 09:24
ABONE OLgoogle

FETÖ medya yapılanması davasında yargılanan ve yaklaşık 3,5 yıldır tutuklu bulunan gazeteciler Nazlı Ilıcak ile Ahmet Altan tahliye edildi. Bin 138 gün sonra cezaevinden çıkan Altan'ın ilk sözleri "O kadar mutlu çıkamıyorsun. İçeride kalan çocuklar var, sevinemiyorsun. En çok gökyüzüne bakmayı özledim" oldu. Oğlu ve kızı tarafından karşılanan Ilıcak ise "Cezaevinde kalanları Allah kurtarsın. Lütfen onları unutmayın olur mu" diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanması davasında 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılanan gazetecileri Nazlı Ilıcak ile Ahmet Altan gece saatlerinde cezaevinden çıktı. 

Mahkemenin 'yurt dışına çıkış yasağı'ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanması hükmü verdiği iki isimden Ilıcak, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumları'ndan saat 23.00'te, Ahmet Altan da Silivri'den  23.30'da tahliye edildi. 

ALTAN'I KARDEŞİ VE HASAN CEMAL KARŞILADI

Jandarma eşliğinde Karbey Sosyal Tesisleri'ne getirilen Ahmet Altan'ı burada kardeşi Mehmet Altan, yakınları ve gazeteci Hasan Cemal Karşıladı.

Bin 138 gün sonra cezaevinden çıkan Altan yaptığı ilk açıklamada "O kadar mutlu çıkamıyorsun. İçeride kalan çocuklar var, sevinemiyorsun. Bu şartlarda kalmak yolcu etmek daha iyi. Ben yolcu ettim, onlar için mutlu oluyorsun. Çocuklar suçsuzlar ve içeride kalıyorlar. Yıllarım kaybolmadı, yıllarımın kaybolmasına izin vermedim, en çok gökyüzüne bakmayı özledim" ifadelerini kullandı.

"LÜTFEN ONLARI UNUTMAYIN OLUR MU?"

Tahliyesi sonrası oğlu ve kızı tarafından karşılanan Nazlu Ilıcak'ın ilk sözleri ise "Cezaevinde kalanları Allah kurtarsın. Lütfen onları unutmayın olur mu" oldu. Bin 197 gün sonra cezaevinden çıkan Ilıcak'ın aile ve yakın dostları karşıladı.

NE OLMUŞTU? 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanması davasında 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatine hükmedilmişti.

Heyet, tahliyesine karar verdiği Altan ve Ilıcak hakkında, 'yurt dışına çıkış yasağı'ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanması hükmünü vermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde