Acıbadem, hangi hastane zincirini satın alıyor?

Acıbadem, hangi hastane zincirini satın alıyor?

Acıbadem İstanbul’da yeni bir hastane yatırımı yapmak için de kolları sıvamış. Bir hastane zincirinide almak için görüşmeler yapıyor

Acıbadem, hangi hastane zincirini satın alıyor?
16px
24px
15.02.2013 13:11
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin ilk özel hastane zincirlerinden olan Acıbadem’in attığı her adım sağlık sektöründe yakından takip ediliyor. Mehmet Ali Aydınlar’ın öncülüğünde 1991’de kurulan grup, bugün 16 hastanesi ve 12 tıp merkezi, polikliniği ve merkez laboratuarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Çoğunluk hisseleri 2011 sonunda Malezyalı kamu yatırım fonu Khazanah’ın sağlık birimi Integrated Healthcare Holdings’e (IHH) geçen Acıbadem büyüme planları yapıyor.

Ancak 2008 yılında yapılan düzenlemelerden sonra sağlık sektöründe büyümek kolay değil. Ya mevcut bir hastaneyi satın almak, ortaklık yapmak ya da mevcut bir yatırımın ruhsat devrini almak gerekiyor. Acıbadem de bu noktada her yolu deniyor.

Öğrendiğimize göre Acıbadem Sağlık Grubu, İzmir merkezli Şifa Üniversitesi Hastaneleri’nin iki hastanesi için satın alma görüşmeleri yapıyormuş. Şifa Üniversiteleri Hastaneleri’nin İzmir’de dört, Erzurum’da ise bir hastanesi bulunuyor. İzmir’deki 30 ve 49 uzman kadrolu iki hastane pazarlık masasındaymış. 

Yine öğrendiğimize göre, Acıbadem İstanbul’da yeni bir hastane yatırımı yapmak için de kolları sıvamış. Hatırlanacağı üzere Acıbadem, geçen yılın ekim ayında, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bulunduğu Koşuyolu’ndaki arazisini 30 yıllığına kiralamıştı. Söz konusu arazi, İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’na aitti. Acıbadem 17 dönümlük bu araziye 50 bin metrekare inşaat alanı bulunan Anadolu Yakası’nın en büyük hastanesini yapmayı tasarlıyor. Geçenlerde hastanenin inşaatına başlandığını gördük. İki yıl içinde hizmete açılması beklenen yeni hastaneye, gruba adını veren ve Acıbadem’de bulunan Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nin taşınacağı da belirtiliyor.

Acıbadem’le ilgili aktaracağımız son duyum ise, Acıbadem Sağlık Grubu’nun genel müdür yardımcılarından Yalçın Nak’ın iki hafta önce görevinden istifa etmiş olması. Nak’ın istifası henüz kabul edilmemiş ve ikna çabaları devam ediyormuş. Yalçın Nak, 2008’den bu yana Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı tüm hastane ve tıp merkezlerinin, operasyon, pazarlama, bütçe, planlama ve iş geliştirme konularından sorumlu idi.

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde