Accor'la İbis'i Erdoğan açtı

Accor'la İbis'i Erdoğan açtı

Avrupa'nın lider, dünyanın ise 3. büyük otelcilik grubu Accor Otel ile stratejik iş ortaklığı kuran Akfen GYO'nun yaptırdığı Novotel İstanbul Marmara ve İBİS İstanbul Marmara Otelleri, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Accor'la İbis'i Erdoğan açtı
16px
24px
11.03.2007 17:03
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yatırım yapmanın kazanmak, büyümek ve yükselmek anlamına geldiğini söyledi. Avrupa'nın lider, dünyanın ise 3. büyük otelcilik grubu Accor Otel ile stratejik iş ortaklığı kuran Akfen GYO'nun yaptırdığı Novotel İstanbul Marmara ve İBİS İstanbul Marmara Otelleri, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

 Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'a bine yakın yatak kazandıran bu tesislerin barındırdıkları konfor ile kente gelen yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapacağını söyledi. Otellerin, İstanbul ve turizm için hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, ''İstanbul Türkiye'nin özüdür, aynasıdır'' diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul'da yapılan her işin, harcanan emeğin, üretilen değerin Türkiye'ye bir yansıması ve sinerjisi olduğunu, İstanbul'da yatırım ve istihdam artıyorsa Türkiye'de de arttığını vurguladı. Bu yatırımı sadece İstanbul için değil, Türkiye için de önemsediğini ifade eden Erdoğan, ''Türkiye, hükümetimizle birlikte kayıp yıllarını telafi etmeye, kendisine yakışır adımları onurla atmaya, medeniyet yolunda ilerlemeye devam ediyor. 1993-2002 döneminde yılda ortalama yüzde 2,6 oranında büyüyen ekonomimiz, hükümetimiz döneminde yılda ortalama yüzde 7,8 oranında büyümüştür, büyümeye de devam ediyor'' diye konuştu.

''DEVLETİ YATIRIMCILARA DESTEK OLMA NOKTASINA TAŞIDIK''

 Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana özel sektörle güç birliği yaparak yatırım hamlesi başlattıklarına işaret ederek, devleti yatırımcılara köstek olmaktan çıkarıp, destek olma noktasına taşıdıklarını, yatırımcılara kolaylık sağladıklarını vurguladı. Teşvik yasaları, vergi indirimleri ve bürokratik engellerin kaldırılmasıyla Türkiye'yi uluslararası küresel yatırımcılara cazip hale getirdiklerini anlatan Erdoğan, Türkiye'ye yatırım yapmanın artık büyük risk üstlenmek anlamına gelmediğini belirterek, var olan sıkıntıları da aşacaklarını kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi:

''Artık Türkiye'ye yatırım yapmak; kazanmak, büyümek, yükselmek anlamına geliyor. Türkiye artık bir fırsatlar ülkesi, yatırımcılar için dünyanın en cazip ülkelerinden biri. Neden? Çünkü ekonomide güven ve istikrar var. Değişim noktasında ise milletimizin kararı ve iradesi var. Son 4 küsur yıl içinde huzur ve istikrar döneminin millet beklentilerine odaklanmış bir disiplinli yönetim anlayışının sonuçları, bütün parlaklığıyla ortadadır. Bu zaman zarfında enflasyon ve faiz oranları ciddi derecede azalmıştır.''

''TÜRKİYE'DE YATIRIM PATLAMASI YAŞANIYOR''

 Bu dönemde Merkez Bankası rezervlerinin büyük oranda arttığını, paranın itibar kazandığını ve ekonominin gelecek perspektifinin arttığını anlatan Erdoğan, ''Artık yatırımcılar ve iş adamları, koalisyonların ne zaman bozulacağının, krizlerin nereden patlayacağının, faizlerin ne zaman fırlayacağının endişesini taşımıyor. Türkiye böyle bir ülke olmaktan çıkmıştır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bunun yerine kafası rahatlamış, vizyon geliştirme gayreti içinde olan, stratejiler oluşturan, projeler geliştiren bir yapının bulunduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''21. asır, inovasyon asrıdır diyoruz ya, bunun bireysel olarak da kafalarda yerleştiğini görüyoruz. Bunu ilerilere taşımak, inovasyonun gereği ne ise bunu yapmamız gerekiyor. Bilginin yaşama dönüştürülmesini gerçekleştirmemiz lazım. Sadece bilginin bilgi olarak kalmasının bize bir faydası yok. Proje bazında kalmasının faydası yok. Yaşama geçirilmesi önemli. Türkiye'de bir yatırım patlaması yaşanıyor. Türkiye'nin her yerinde her gün fabrikalar, organize sanayi bölgeleri, iş merkezleri, okullar, hastaneler, yollar, konutlar birbirinden güzel oteller açılıyor.''

ZİNCİRLİKUYU'DAKİ ARSANIN SATIŞI

 Başbakan Erdoğan, konuşmasında bazı girişimcilerin kendisine ''Sayın Başbakan Zincirlikuyu'da bir olay yaptınız, başımıza iş açtınız. Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisi 800 milyon dolara gidince İstanbul'da fiyatlar yüzde 100-200 artmaya başladı'' dediklerini anlattı.

Erdoğan, ''İftihar edeceksiniz işte. Ülke kazanıyor. Ama sen de kazanıyorsun. Accor-Akfen Grubu da şu an endişeli gibi bakıyor ama onlar kısa bir süre önce neticelerini aldılar. Burada da alacaktır'' diye konuştu. Erdoğan, her açılışa yetişemediklerinden pek çok yerde toplu açılışlar yaptıklarını anımsatarak, bugün burada grubun 3 ildeki diğer otellerini de açmayı istediğini söyledi. Türkiye'nin, görev süresini şehirlere bir tek çivi bile çakmadan tamamlayan hükümetler gördüğünü savunan Erdoğan, hükümetlerinin enerjisi, dinamizmi, kararlılığı ve hizmet aşkıyla çalıştığını bildirdi.

Özel sektörün de Türkiye'ye inandığını ve yatırımlar yaptığını, böylece Türkiye'nin hızlı değişimine katkı sağladığını anlatan Erdoğan, ''Bu millet, kendi geleceğine sahip çıkıyor. Biz hükümet olarak bu yüce milletin hizmetkarı, yüksek ideallerin, en ileri hedeflerin sadece takipçisi olduk'' diye konuştu. Erdoğan, Türkiye'yi ilgilendiren her meseleye bir bütünün parçaları olarak baktığını dile getirerek, ufku geniş bir medeniyet anlayışının sahipleri olduklarını söyledi. Otellerin bulunduğu araziye de atıfta bulunan Erdoğan, buraya gelen konukların bir medeniyetin kalıntılarını seyredeceğini belirtti.

Otellerin yıldızları itibarıyla 3-4 yıldızlı ama hizmet kalitesiyle 5 yıldızlı olduğunu dile getiren Erdoğan, otellerin havaalanına yakın, İstanbul'un en güzel yerinde, dünü, bugünü ve yarını bir arada yaşatan bir mekana sahip olduğunu kaydetti.

“3-4 YILDIZA ALDANMAYIN İÇERİĞİNE BAKIN"

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye"nin son yıllarda ekonomi alanında yakaladığı başarılarda hükümet icraatları ile birlikte özel sektör girişimciliğinin de önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Afken ve Accor ortaklığı ile faaliyete geçecek olan iki otelin de bu girişimciliğe bir örnek olduğunu ifade eden Erdoğan, bu otellerde kalacak misafirlerin İstanbul"daki medeniyetin dünü, bugünü ve yarınına şahitlik edeceğini dile getirdi. Erdoğan, “Yeri ve konumu itibariyle İstanbul"un en güzel yerlerinden bir tanesinde. Özellikle 3 ve 4 yıldıza bakıp da aldanmayın. İçeriğine bakın, konumuna bakın, bunlar gerçekten çok çok farklı bir yerde, dünü, bugünü ve yarını bir arada yaşatacak bir mekana sahip" diye konuştu.
     
“HAVAALANINA YAKINLIĞI İLE AYRI BİR GÜZELLİĞE SAHİP"

Otellerin Yeşilköy"deki Atatürk Havalimanı"na olan yakınlığına da dikkat çeken Erdoğan, “Tabi havaalanına yakınlığı ile ayrı bir güzelliğe sahip. Hareketliliği, havası itibariyle farklı bir güzelliğe sahip olan bu yer inanıyorum ki doluluk oranı itibariyle de İstanbulumuzda örnek otel gruplarımızdan bir tanesi olacak" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde