ABD'den Türk çivisine yüzde 25 gümrük vergisi geldi

ABD'den Türk çivisine yüzde 25 gümrük vergisi geldi

HİSİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “ABD satışları çok iyi gidiyordu. 200 milyon dolarlara geldik ancak geçtiğimiz günlerde ABD, Türkiye’den gelen çiviye yüzde 25 gümrük vergisi getirdi” dedi.

ABD'den Türk çivisine yüzde 25 gümrük vergisi geldi
16px
24px
09.03.2020 10:43
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin dış ticaret fazlası veren nadir sektörlerinden olan hırdavat, 2020’de ihracat atağına hazırlanıyor. 2019’u 8.2 milyar dolarlık ihracat, 7.1 milyar dolarlık ithalatla tamamlayan ve 1.1 milyar dolarlık dış ticaret fazlasına imza atan sektör aynı zamanda yeni bir yapılanma içinde.

2019’da Türkiye’den Amerika’ya 231.6 milyon dolara yakın hırdavat ihracatı gerçekleştiğinin altını çizen Tecdelioğlu, geçtiğimiz hafta Amerika’nın Türkiye’den giden çiviye yüzde 25 vergi getirdiğini duyurdu. F35'e parça üreten Türkiye, toplu iğne ve cımbız ithalatı için 9.3 Milyon Dolar harcıyor

Tecdelioğlu, “Amerika sektörün hedef pazarlarında ilk sırada. Başarılı işler yapılıyor, satışlar da çok iyi gidiyordu. Ancak başta çivi olmak üzere bu gruptaki ürünleri yüzde 25 gibi yüksek oranda gümrük vergisi getirilmesi, önümüze taş koyuyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde