ABD’deki ayaklanma doları vurdu. Dolar 7.30’un altına indi

ABD’deki ayaklanma doları vurdu. Dolar 7.30’un altına indi

Dün 7.26 ile 21 Ağustos'tan bu yana görülen en düşük seviyeleri gören dolar/TL, bu sabah 7.27-7.28 seviyelerinde değerleniyor. 8.93'lere kadar çekilen euro/TL ise 9 liranın altında seyrediyor.

ABD’deki ayaklanma doları vurdu. Dolar 7.30’un altına indi
16px
24px
07.01.2021 12:28
ABONE OLgoogle

Kasım ayının ilk haftasında 8.58 ile tarihi seviyeleri gördükten sonra hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL, aradan geçen 2 aylık süreçte 7.26'ya kadar çekildi. 

Dünya'nın aktardığına göre, tarihi zirvesinin yüzde 15 altına gelen dolar/TL, ağustos ayının son haftasından bu yana gördüğü en düşük seviyelerdeki seyrine bu sabah devam ediyor. 

Dolar/TL 7.30'un altında değerlenirken euro/TL'de de 9 seviyelerinin altında işlem görüyor. Türk Lirası'nın güç kazandığı dünkü işlemlerde euro/TL 8.93'e kadar çekilerek son bir buçuk ayın en düşük seviyelerini görmüştü.

Piyasaların gözü ABD'deki tarihi olaylarda

ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin Kongre Binası’nı basması ile başlayan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti. Dün gece yaşanan olayların ardından gözler bir anda yeniden ABD'ye döndü.

Piyasalarda Trump destekçilerinin Kongre Binası’nı basması ile başlayan olayların etkileri bugün de izlenmeye devam edilecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde